A Bianconeri kapitánya, Gianluigi Buffon nyerte el a tekintélyes Golden Foot díját Monacóban.

Egy majdnem 21 éve tartó pályafutás, melyből 15 évet a Juventus kötelékében töltött, Gigi Buffon tovább teszi a dolgát a kapuban.

Az Öreg Hölgy ikonikus kapusa és kapitánya egy teljesen megérdemelt elismerést kapott a pályán nyújtott teljesítményéért és a pályán kívüli inspiráló személyiségéért, és ezzel ő lett a Golden Foot díj 14. kiadásának nyertese Monte-Carlóban.

A nagy hagyományú díjat, melyet csak 28 éven felüli játékosok kaphatnak meg, korábban már más Juve-játékosok is megkaptak, többek között Roberto Baggio (2003-ban), Pavel Nedved (2004-ben) és Alessandro del Piero (2007-ben), míg Dino Zoff, Michel Platini, Paolo Rossi és David Trezeguet a „Legends” (Legendák) kategóriában nyerték el ezt a díjat.

Minden évben az újságírók Nemzetközi Bizottsága előzetesen 10 nevet terjeszt elő a díjra, amelyből aztán az online szavazó szurkolók választják ki a győztest. Az idei felhozatal része volt Buffonon kívül az ex-Bianconeri Andrea Pirlo, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Edinson Cavani, Frank Lampard, Iker Casillas, Kaká, Thiago Silva és Wayne Rooney.

Az elismerés elnyerésével Buffon lett az első aktív kapus, aki megkapta ezt a díjat (Dino Zoff a „Legends” (Legendák) kategóriában győzőtt korábban), ami egy újabb mérföldkő egy olyan karrierben, amely nem úgy tűnik, hogy lassulna.

www.juventus.com

Hivatalos közlemény Juventus hírek kiemelt

dybalamask


(maximum 430 karakter)


× hat = 48

  1.  2016.10.12. 11:12

  2.  1,290

  3.  kambuc

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac