A Juventusnak minden oka megvan bizakodni egy újabb sikeres Serie A-szezonban, mivel legfőbb kihívóik nagymértékű átalakításon mennek keresztül annak érdekében, hogy befogják a regnáló bajnokot.

Massimiliano Allegri célja egy történelmi jelentőségű öt Scudettoból álló sorozat felállítása, miközben abban reménykedik, hogy a Coppa Italiában és a Bajnokok Ligájában is sikeres lesz. Mindezt azonban Carlos Tevez, Andrea Pirlo és Arturo Vidal nélkül kell megtennie. Hiányuk nagyban gyengítheti a csapat kreativitását és a Juvénak komoly erőfeszítésekre lesz szüksége még a helyükre érkezett játékosokkal együtt is, hogy ellensúlyozni tudják ezt a hiányt. Ezek mellett a csapat másik felében, a védelemben is felmerülhetnek aggasztó kérdések.

A Juventus hátsó alakzata kiváló teljesítményt nyújtott a 2014/2015-ös szezon során: Gigi Buffon 18 meccsen nem kapott gólt a Serie A-ban, és ez nagyban köszönhető a stabil hátsó formációnak is, ugyanis a statisztikákból kiderül, hogy a bajnokságban magasan neki kellett a legkevesebb védést bemutatnia.

Leonardo Bonucci, Stephan Lichtsteiner és Patrice Evra stabilan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, míg Giorgio Chiellini ugyan kissé nehézkesebben kezdte a szezont, de tavasszal folyamatosan javult, hiánya pedig meg is érződött a BL-fináléban. Andrea Barzagli az évad végére visszatért sérüléséből, valamint a nyáron sikerült megszerezni Daniele Ruganit, hogy tanuljon tapasztalt társaitól. Martin Caceresnek sérülései miatt ugyan nem volt lehetősége folyamatosan pályán lenni, de amikor ott volt, akkor az uruguayi megmutatta, hogy miért is számíthat rá a Juventus.

A szezon első felében Allegri rendszeresen szerepeltette főleg a háromvédős felállás jobb oldalán vagy jobb szélső védőként. Szeptember és október folyamán Caceres egyértelműen a Juve legjobb védője volt, amivel megmutatta, hogy miért költött rá 16,5 millió Eurót a Barcelona annak idején. Habár a Camp Nouban nem örülhetett szívélyes fogadtatásnak, a 28 éves futballista minden bizonnyal jól érzi magát torinói csapatban, amit egy januári győztes góllal is megmutatott a Napoli ellen.

Caceres rendelkezik a sok más védőből hiányzó és általuk áhított sebességgel és atletikussággal, és amíg a többiek ezt a hiányosságukat remek ütemérzékkel próbálják ellensúlyozni, addig ő simán felveszi a versenyt a kontinens leggyorsabb csatáraival is. Emellett remek taktikai érzékkel is rendelkezik, a WhoScored.com statisztikái szerint 1,8 szerelése és 0,9 megelőző szerelése volt meccsenként. Labdatartásban is hasonlóan jól teljesít, a BL-ben meccsenkénti 70,5 passzának 92%-a volt pontos, amivel a lista tetején található a 2014/2015-ös szezonban. Mi több, ahogy azt a Squawka.com is kiemeli, Caceres szereléseinek sikeressége volt a legmagasabb (66%), ezzel is mutatva, hogy mennyire hatékony játékos az uruguayi (őt Barzagli követi 64%-kal). Azon képessége pedig, hogy a védelem bármely pontján bevethető, csak még értékesebbé teszi.

Ezzel a rugalmasságával, ha kombináljuk technikai és taktikai képességeivel nagyon komoly fegyverténnyé válhat a Juventus számára, hiszen további lehetőségeket ajánl egy amúgy is mély és tehetséges keretnek. Amennyiben képes hosszú ideig sérülésmentesen játszani, a montevideoi születésű védő nagy valószínűséggel a Juve új berobbanó sztárja lehet a következő idényben.

Adam Digby írása alapján (bleacherreport.com)

Juventus blog juventusfc.hu

dybalamask


(maximum 430 karakter)


7 − = négy

  1.  2015.07.29. 12:50

  2.  1,101

  3.  Soldatino

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac