Max Allegrit több témában is megszólaltatták a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A hosszabb interjúja során kitértek elődjére, Antonio Contéra, a csapat érdemeire, Gigi Buffonra és még sok-sok másra is.

“Gratulálni szeretnék Antonio Conténak, az elért eredményéért. Nem egyszerű feladat egy idegen bajnokságba belecsöppenni, és azonnal megnyerni azt. Számos kollégám nyert már külföldön bajnokságot, ezért kimondható, hogy az olasz edzőképzés igen magas színvonalt képvisel.” 

“A labdarúgás hagyománya és kultúrája nagyon jó, amit bizonyít a válogatott által megnyert négy világbajnoki cím, a külföldi klubok által felvásárolt játékosok és a rendkívül részletes taktika. A játéképítés és a taktika, a kultúránk és az olasz futballhagyomány kihagyhatatlan részét képezi.”

A Juventus nagyon tiszteli a Real Madrid csapatát, akikkel a június 3.-ai Bajnokok Ligája fináléjában csapnak össze. Két évvel ezelőtt nem sikerült meghódítani a legrangosabb európai trófeát idén azonban ismét adott a lehetőség.

“A különbség az idei és a két évvel korábbi döntőhöz képest? Akkor nem számítottunk arra, hogy eljutunk a döntőig, azonban idén rendkívül nagy várakozással készültünk erre a sorozatra. Nyugodtabb lelkiállapotban kell a döntőt kezelnünk, mivel előtte még lesz egy-két kulcsfontosságú összecsapás. A mérkőzés hetében kezdünk csak készülni a döntőre. Képesek vagyunk megnyerni a Bajnokok Ligáját, de ehhez hit kell.”

Sok hírforrás arról számol be, hogy az idei Aranylabda egyik nagy esélyese a Juventus 39 éves kapusa, Gianluigi Buffon.

“Gigi teljes mértékben megérdemelné az Aranylabdát, attól függetlenül, hogy mit alakít a Bajnokok Ligájában. A korábbi években is megérdemelte volna, hiszen számos trófeát nyert és még világbajnokságot is.”

A Bianconeri számára már csak egy pont kell, hogy matematikailag is biztossá váljon a Scudetto. Erre nagyszerű alkalom nyílik ma este, ugyanis a Juve a Stadio Olimpicóban lép pályára az AS Roma ellenfeleként. Hatalmas eredmény lenne, ha a farkasok ellen szerezné meg a Juve az újabb bajnoki címet, amely sorozatban már a hatodik lenne.

“Ez az első alkalom, hogy más eredményektől függetlenül lehetünk bajnokok, minden csak rajtunk múlik. Nem lesz egyszerű feladat, hisz két nagyszerű játékosokat szerepeltető klub fog egymással összecsapni.”

“Amennyiben sikerül most hétvégén bebiztosítani a bajnoki címet, az jó, de ha nem jönne össze, akkor előbb az Olasz Kupa döntőjével fogunk foglalkozni és majd csak utána kerül megint előtérbe a bajnokság és a Scudetto. Nincs miért sürgetni a dolgokat. Minden meccset az adott pillanatban kell lejátszani. Az AS Roma és a Napoli is elismerést érdemel az idén nyújtott teljesítményükért.”

Allegri kiemelte, hogy 1-2 játékosa biztosan kihagyja a Roma elleni rangadót, illetve kitért az újdonsült igazolásra is.

“Esélytelen, hogy Sami Khedirát nevezzem az Olasz Kupa döntőjére vagy a Crotone elleni mérkőzésre. Naponta kiértékeljük az állapotát, hogy lássuk mire számíthatunk, s ott lehet-e a Bajnokok Ligája döntőjében.”

“Örülök, hogy a klub végleg megvásárolta Benatiat. Voltak kisebb izomsérülései, de kiváló játékos, s hasznára lesz még a csapatnak.”

Allegrit kérdezték a folyamatos rotációjáról, s hogy kik kezdhetnek a Roma elleni mérkőzésen.

“Az elmúlt három hónapban 5-8 játékost cserélgettem a kezdőcsapat tekintetében. A legfontosabb dolog, hogy legalább két futballista rendszeresen játsszon. Támadásban négy játékos áll csak rendelkezésemre, de meglátjuk, hogy a Roma ellen pihenni fog-e közülük valaki, vagy ott lesznek a pályán mind a négyen.”

Francesco Totti a szezon végén nagy valószínűséggel szögre akasztja cipőjét, s a római klub vezetőségénél fog tovább tevékenykedni. Arra kérték Allegrit, hogy fejtse ki véleményét a római játékosról.

“Minden beszélt már erről, kivéve maga a játékost. Amikor majd megszólal és döntést hoz, akkor majd én is kifejtem saját véleményemet. Bevilágította 20 év alatt a futballt Olaszországban, Európában és az egész világon.”

 

www.football-italia.net

 

 

Bajnokok Ligája Juventus hírek Nyilatkozatok Olasz kupa Serie A 2016/17

dybalamask


(maximum 430 karakter)


− 2 = hét

  1.  2017.05.14. 18:58

  2.  1,343

  3.  romikaaa

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac