Massimilano Allegri természetesen csalódottan értékelt a tegnapi vereség után, de büszke a csapatra a hosszú szezont követően.

A Bianconeri tegnap sorban az 5. európai kupafináléját bukta el annak ellenére, hogy eddig az egész sorozatban veretlen volt idén. Mindezt úgy, hogy összesen 3-szor találtak be az ellenfelek Buffon kapujába. Tegnap viszont a Juventusra nem jellemző módon a második félidőben az egész csapat dekoncentrált volt, a Real Madrid pedig büntetett és 4-1-re nyert.

„Nagyon büszke vagyok arra, amit a fiúk idén elértek. Győzni jöttünk ide, de üres kézzel távozunk.”

„Egy egészen kiváló első félidőnk volt, de nem használtuk ki a legjobban a helyzeteinket. Pjanic térde megsérült, a Real Madrid pedig növelte a ritmust és volt egy kemény 15 percünk, amiből aztán gólt is kaptunk. Ezután lélekben kiengedtünk ahelyett, hogy foggal-körömmel védekeztünk volna tovább, de ez is egy olyan helyzet, amiből tanulnunk kell, hogy a jövőben ne fordulhasson elő.”

Az 1-1-es első félidő kiegyenlített játékot hozott, de a második félidőben a Juventus mintha eltűnt volna a pályáról.

„Még ha a Real Madridnak kiváló második félideje volt és klasszis játékosok alkotják a csapatot, a második góljuk egyszerűen elvette a vitorlánkból a szelet. Reagálnunk kellett volna, de semmire sem megyünk a sok „ha-val” meg „kellett volnával”. Az élet mindig ad egy újabb esélyt, jövőre is lesz lehetőségünk itt lenni, így nyugodtan kell kielemeznünk, hol kell erősödnünk játékban és mentálisan.”

„Sokkal több energiát használtunk fel az első félidőben, mint kellett volna, és bár sokat volt nálunk a labda, nyugodtabbnak kellett volna lennünk. Ebből is tanulnunk kell.”

„Volt esélyünk, hogy előnnyel zárjuk a félidőt, de a második félidőben nem szabad panaszkodnunk, a Real Madrid kiválóan játszott. Növelték a ritmust és bár az első félidőben mi szorítottuk őket be, a második félidőben nem tudtunk kitörni a védekezésből, ők nyomtak be minket. Na ekkor kellett volna még a plusz energiánkat elhasználni, hogy nyitott maradhasson a mérkőzés. Ismerjük a Real Madridot és tudjuk, hogy mindig hagy neked lehetőséget a gólszerzésre, ugyanakkor nagyon veszélyesek maradnak, a harmadik góljuk pedig már összetört minket.”

„Elszántan kezdjük meg a következő szezont, újabb nagy menetelést akarunk a BL-ben és meg akarjuk nyerni a bajnokságot és a kupát. Össze kell szednünk a gondolatainkat, erőt kell merítenünk és harcolnunk kell, ebből a meccsből muszáj tanulnunk, hogy fejlődhessünk.”

www.football-italia.net

Bajnokok Ligája kiemelt Nyilatkozatok

dybalamask


(maximum 430 karakter)


öt − 2 =

  1.  2017.06.04. 10:39

  2.  2,293

  3.  Pite

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac