A Bajnokok Ligájára való tekintettel a Juventus szokatlan időpontban, péntek este játszik majd a Serie A-ban, a bajnok a Palermot látja vendégül. Allegri megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A holnapi találkozót követően a csapat ismét edzésbe áll és majd csak kedden utazik Portoba, ahol a BL-nyolcaddöntő első felvonását rendezik majd. Ehhez képest a sokak szerint már kiesett Palermo legyőzése ujjgyakorlatnak tűnik.

„Minden BL-el kapcsolatos gondolatunkat ki kell zárnunk, meg kell nyernünk ezt a meccset. A bajnoki címek az ilyen találkozókon dőlnek el. Amióta Diego Lopez átvette az irányítást, a Palermo egyszer-egyszer nyert, x-elt és kikapott. Szervezettebb csapat lett, akik nem engednek sok teret az ellenfélnek, így gyorsnak és agresszívnek kell lennünk, nem szabad botlani.”

„Kevesebb, mint 14 meccs van hátra szezonból, minden hiba sokba kerülhet. Megfelelő hozzáállással kell játszanunk. Meglátjuk, hogy hogyan alakul a mérkőzés, de a hozzáállásunknak jónak kell lennie, ezt a fiúk is tudják.”

Az őszinél mindenképpen kevesebb sérült nehezíti Allegri dolgát, aki a sajtótájékoztatón ki is emelt pár embert, elsőként a Cagliari elleni mérkőzést kihagyó Pjanicot.

„Pjanic jól van, legalábbis… Általában a csapatorvos reggel szokott hívni és ha meglátom a számát a telefonomon… Ma reggel azonban nem hívott, arra gondoltam, hogy biztos meghalhatott. Pjanic bevethető.”

Persze nagy kérdés az is, hogy a gyengébb ellenfelet és a rendkívül fontos BL-meccset szem előtt tartva Allegri pihentet-e pár kulcsembert.

„Ezt még el kell döntenem. Chiellini és Barzagli kezdenek felépülni, a holnap és vasárnap közötti időszakban meglátjuk, hogy játszhatnak-e majd szerdán. Itt van nekünk Rugani, Bonucci és Benatia. Benatia kiváló játékos és az Afrika Nemzetek Kupájáról is jó állaoptban jött vissza. Rugani nagyon sokat fejlődött és elégedett vagyok vele.”

„Ugyanez igaz Bonuccira is, a sérülését követően azonban kellett neki pár meccs, hogy formába lendüljön. A holnapi lesz neki a 300. meccse a Juventus mezében, fontos mérföldkő ez egy olyan játékosnak, aki nagyon sokat fejlődött az ideérkezése óta technikai és mentális értelemben is. Alapköve ennek a csapatnak a pályán és azon kívül is még akkor is, ha mindig van lehetőség a fejlődésre. Holnap Benatia vagy Rugani játszani fog.”

„Sturaro is szerepet kaphat, attól függ, hogy négy támadóval állunk-e fel vagy három középpályással. Ki kell értékelnem a dolgokat, mert Mandzukic kiválásával (eltiltott - a szerk.) még ki kell találnom, mi legyen a taktika. De biztos, hogy jut majd neki lehetőség, vagy a kezdőben, vagy a mérkőzés közben beállva.”

„A kapuban Buffon lesz. Aztán majd meglátjuk a BL-ben… Portoban nem ő fog játszani” – mondta Allegri nevetve.

„Holnap vagy teszek valakit Mandzukic posztjára, vagy három középső középpályással állunk fel. A négy támadós felállásban Sturaro vagy Pjaca veheti át az ő helyét.”

„Pjacának meg kell értenie, hogy ahhoz, hogy bizonyos szintre eljusson, folyamatosan keményen kell dolgoznia, a futball nem csak a technikai adottságokról szól, áldozatokat kell hozni. Kiváló játékos, de a Juventusnál megfelelő hozzáállással kell dolgoznod, hogy nagy játékossá válj.”

www.football-italia.net

Nyilatkozatok Serie A 2016/17

dybalamask


(maximum 430 karakter)


kilenc × = 54

  1.  2017.02.16. 15:43

  2.  1,673

  3.  Pite

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac