A Juventus eleget tett Paul Pogba kérésének, a francia középpályás ugyanis mint ismert, saját maga kérte el a gazdátlan tízes számú mezt, a Bianconeri pedig bízva játékosában odaadta a legendás mezszámot a mindössze 22 éves Pogbának.

Pogba 2012-ben ingyen(!) érkezett a Juventushoz, ahol pár év leforgása alatt a középpályások szűk elitjébe verekedte be magát, mára pedig Pogba a Juventus új tízese! Carlos Tévez Boca Juniorsba való távozásával felszabadult a tízes mez, melyre most Pogba csapott le. Pogba (és Tévez) előtt olyan klublegendák hordták a tízes mezt, mint Omar Sivori, Roberto Baggio vagy épp Alessandro Del Piero.

A Juventus trénere, Massimiliano Allegri is megszólalt a témát érintően, az olasz szakember szerint hatalmas nyomás és felelősség nehezedik Pogba vállára ezzel a döntéssel.

„Pogba kérte a mezt, így az ő vállát terheli a legnagyobb nyomás és felelősség. Nem könnyű egy ilyen legendás dresszben játszani, hiszen a Juventus legnagyobbjai viselték valaha ezt a mezt. Pogbának bizonyítania kell, hogy érdemes a tízes számra…”

Allegri szót ejtett a felkészülési időszakban összeszedett sok sérülésről és kitért a holnapi nap folyamán megrendezésre kerülő Szuperkupa-döntőre is.

„Rettentően sajnálom a sok sérültet, de jelen esetben a lehető legnyugodtabb fejjel kell gondolkodni. Chiellini után Khedira és Morata is kiesett a sorból, továbbá Barzagli játéka sem biztos egyelőre. Ne felejtsük el, hogy emberekről beszélünk, nem gépekről.”

„Egyelőre nagyon nehéz bármi konkrét dolgot meghatározni, a felkészülés ugyanis alig pár napja kezdődött. Keményen dolgozunk ezeken a napokon, hogy a lehető legjobb formába kerüljünk a döntő napjára. A legfontosabb az, hogy játsszunk egy jó meccset, ami akár 120 percre is kitolódhat.”

www.goal.com

Juventus hírek Nyilatkozatok Olasz szuperkupa

dybalamask


(maximum 430 karakter)


− nyolc = 1

  1.  2015.08.07. 12:36

  2.  1,339

  3.  ClaMoroso

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac