Célfotóval nyert az argentin zseni: mindössze egy szavazaton múlott, hogy Paulo Dybala nyerte meg a Juventus Club Hungary 2016-os Aranylabdáját.

Micsoda befutó: mindössze egy szavazaton múlott, hogy Paulo Dybala nyert. És, hogy ez hogy történhetett?  Nálatok Buffon nyert, a VIP szavazóknál Bonucci, a szerkesztői stábunknál pedig – mindössze 1 plusz szavazattal Buffonnal szemben – Dybala, akinek az így megszerzett +50 pont egyúttal a győzelmet is jelentette. Summa summarum: sosem történt még olyan, hogy ennyire szoros lett volna a befutó, és a három részre osztható szavazásnál minden „csoport” másra adta le volna a voksát.

Mindenesetre a dobogón szereplő három futballista közül bármelyiknek nyugodt szívvel oda lehetett volna adni az Aranylabdát. Paulo Dybala parádés góljai, cselei, és ebben a pénz orientált futballvilágban nem elhanyagolható – eddigi – klubhűsége a győzelmet jelentette számára.

A JCH Aranylabda szavazásán ismét szavaztak focisták, újságírók, televíziós szerkesztők és szakértők, és természetesen TI is,  így összetettben kijelenthető, hogy a voksolás során sikerült egy átfogó képet kapnunk arról, hogy ki nyújtotta a legjobb teljesítményt 2016-ben a Juventus dresszében.

Milos Krasic, Claudio Marchisio, Andrea PirloArturo VidalCarlos TévezGianluigi Buffon után Paulo Dybala a 7. Juventus Club Hungary Aranylabda győztese.

Íme a kiemelt személyek voksai.

 A Ferencváros kapusa, Holczer Ádám

Választottja: Leonardo Bonucci

„Az idei választottam Leo Bonucci, aki idén is vezére volt a védelemnek, az EB-n a hazáját is remekül szolgálta és védő létére nagyon fontos gólokat szerzett 2016-ban. A választásom oka, azonban nem csak a pályán nyújtott teljesítmény, hanem az is, hogy a magánéletben is nagyon fontos harcot vív a kisfia oldalán és egy ilyen nehéz időszakban is vezér tud lenni. Nálam  utóbbi miatt Leo a ’16-os év legjobbja.”

Az M4 műsorvezetője, Tihany Viktor

Választottja: Leonardo Bonucci

„A csapatból ugyan többen is hozzájárulnak ahhoz, hogy a zebrák kapják rendre a legkevesebb gólt a bajnokságban (2016 tavaszán mindössze hat bajnoki gól szerepelt a Juve neve mellett), de a hátsó alakzatból nálam ez az esztendő Leonardo Bonuccié volt. Az év során persze nála is be-becsúszott egy-két hiba, de ezt kompenzálta azzal, hogy a saját feladatai mellett rendre besegített elől. A 2016-os naptári évben minden tétmeccset figyelembe véve hét gólt szorgoskodott össze, ráadásul a klubcsapatán kívül a válogatottban is fontos találatokat jegyzett, gondoljunk csak az Eb-n a németek elleni meccsre. Persze valószínűleg a Sevilla elleni bombája él mindenkiben a legélénkebben, merthogy a Juve bekkje gyakran a minőségre is adott a góljainál. Ráadásul ezt a teljesítményt úgy mutatta be, hogy idén családapaként is pokolian kemény próba elé állította az élet. ”

A Videoton csatára, Feczesin Róbert

Választottja: Gianluigi Buffon

„Nálam ebben az évben is Buffon a nyerő! Évek óta egy-egy hibája után próbáljak kikezdeni, elindítani a lavinát, hogy már nem a régi, de ő utána előrukkol egy olyan sorozattal, rekorddal amire mindenki felemeli a fejet és azt mondja: igen, ő meg mindig – számomra is – a világ legjobbja!  Ennyivel jellemezném őt! Köszönöm szépen, Kellemes Ünnepeket kívánok, kíváncsian várom, ki lesz a győztes!”

Az NB1.hu főszerkesztője, Simon Zoltán

Választottja: Paulo Dybala

„Minden elgondolásában és megoldásában benne van, amiért imádom a labdarúgást. Ráadásul a legnemesebb argentin bátorság is jellemzi. Ha újságíró lenne, akkor rá mondanák azt, hogy alá sem kell írnia a cikkeit, úgyis tudja mindenki, hogy ő írta.”

 Az Origo újságírója, televíziós szakértő, Hegedűs Henrik

 Választottja: Paulo Dybala

„Paulo Dybala a Juventus legjátékosa. A legfiatalabb, a legértékesebb, a legtechnikásabb. Olyan támadó, akiért az ember átutazza fél Európát, hogy lássa visszatérni a Dinamo Zagreb ellen, és lásson tőle egy olyan labdaátvételt, ami zárójelbe teszi a meccs első nyolcvan percét. Tudása nem tanítható, nem másolható, és 23 évesen is elbírja, hogy a Juventus sztárjaként beszéljenek róla. ”

A Digi Sport szerkesztője, Szűcs Tamás

Választottja: Leonardo Bonucci

„Azért szavazok Leonardo Bonuccira, mert nem csak a pályán, de azon kívül is “állja a sarat”. Igazi világklasszis sportember, akinek játékán az utóbbi hónapokban a kisfia betegsége mitsem érződött… Már akkor is remek játékos volt, amikor megszerezte őt az Öreg Hölgy, az”előkelő társaságban” (gondolok itt a rutinos Buffon-Barzagli-Chiellini trióra) pedig évről évre egyre jobb lett, és mára kihagyhatatlanná vált mind a Juventusból, mind pedig a squadra azzurrából. Fantasztikus ütemérzéke és játékintelligenciája van, számomra a tipikus olasz klasszis védő megtestesítője (ha lehet, kreatív, ha kell, kőkemény, és ha tud, a támadásokban is segít) akitől még jó pár évig tarthatnak az ellenfél csatárjai.”

A Ferencváros kapusa, Jova Levente

Választottja: Leonardo Bonucci

„Ha egy játékost kellene kiemelnem, akkor Leonardo Bonuccit mondanám, aki a világ egyik legjobb középső védőjévé nőtte ki magát nálunk! Igazi vezéré az egész csapatnak és az Olasz válogatottnak is. Leo egy kőkemény bekk, aki a kapu előtt is veszélyes, még a fontos mérkőzéseken is. A higgadtsága és eleganciája szinte már-már fenomenális! Az átigazolási szezonban bebizonyította azt is, hogy megtalálta a helyét, és büszkén viseli szeretett csapatunk mezét!”

 Az RTL Klub munkatársa, Faragó Tamás

 Választottja: Paulo Dybala

„Nehéz volt a döntés, mivel minden jelölt megérdemelné az elismerést, de hosszas mérlegelés után Paulo Dybala mellett tettem le a voksomat. Szerintem az utóbbi évek egyik legjobb üzletét kötötte a Juve akkor, amikor őt szerződtette. Technikás, gólérzékeny és csapatjátékos, utóbbit a gólpasszai bizonyítják a legjobban – idén háromnál jár a bajnokságban, tavaly pedig kilenccel zárt. Egy csatár, aki a befejezés mellett az előkészítéshez is ért a mai futballban igen ritka kincs. Élmény nézni a játékát.”

A Nyíregyháza csapatkapitánya, Törtei Tamás

Választottja: Gianluigi Buffon

„Ahogy a tavalyi évben, most is Gigi Buffonra szavazok. Hihetetlen számomra, hogy közel a 40-hez még most is nélkülözhetetlen tagja az Öreg Hölgynek. Fantasztikus teljesítményt mutatott ebben az évben is. Tartást, önbizalmat ad a csapatnak akkor is amikor nehezebben megy a szekér. Egy percig sem volt kérdés, hogy nálam ő a befutó 2016-ban is. Köszönöm, hogy szavazhattam, B.U.É.K. minden Juve drukkernek!”

A látogatók szavazatainak végeredménye

 A Juventus legendája ismét győzött oldalunkon, bár korántsem annyival, mint tavaly, akkor ugyanis 61.9%-al nyert. Bonucci és Dybala tavaly együtt szerzett 16%-ot, idén végre elismerést nyert a teljesítményük. Főleg a talján védőnek sikerült bedobnia magát a magyar Juventus szurkolók szívébe: az 1.3%, és összetettben a 8. hely után, idén remekül szerepelt – a kiemelt személyeknél ő nyert. szavazas_latogatok

A JuventusFC.hu szerkesztőinek választottja: Paulo Dybala

Az argentin zseni, a Juventus támadásainak fazonszabásza. Az előző szezonban ő volt az Öreg Hölgy gólkirálya (23), és már idén is elkezdte a termelést. Ha ő a pályán van, az ellenfél védői retteghetnek. Nem is olyan régen mindenki elégedetten csettinthetett, ahogy a Torino ellen csereként beállva 3 védőt etetett meg, majd fantasztikus labdát adott Higuaínnak. Ő a Juventus jelene és jövője.

A végeredmény

150 pontot ért összesen a ti véleményetek (75/50/25 p arányban), 50 pontot kapott a JuventusFC.hu szerkesztőségi stábjának jelöltje, valamint +10 pontot minden kiemelt voksoló legjobbja. Nálatok a Buffon – Bonucci – Dybala hármas volt a sorrend, a kiemelt személyeknél Bonucci – Dybala – Buffon volt az első, második, illetve a harmadik helyen, nálunk pedig Dybala győzedelmeskedett – mindössze +1 szavazattal a belső voksoláson.  Mindössze 15 pont volt az első és a harmadik helyezett között: sosem volt ilyen szoros a befutó!

Dybala

105 p

Buffon

95 p

Bonucci

90 p

Alex Sandro

0

Higuain

0

szavazas

Köszönünk nektek minden szavazatot, a kiemelt voksolóinknak pedig azt, hogy ismét nagy kedvel támogatták a kezdeményezést. Remélhetőleg Paulo Dybalával hamarosan találkozunk, és átadjuk neki a díjat! :)

Kamanczi Patrik írása

Juventus hírek kiemelt

dybalamask


(maximum 430 karakter)


+ hét = 15

  1.  2016.12.31. 16:28

  2.  1,234

  3.  kampat

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac