A 2013-2014-es szezon őszi félévére a Juventus Club Hungary déli-délvidéki csoportosulása, a Déli Front is beadta nevezését a JATE bajnokságra – s rögtön sikerült a dobogóig menetelniük!

A JATE bajnokság hosszú évek óta a JATE, illetve azóta az átnevezett Szegedi Tudományegyetem egyik legmeghatározóbb sportrendezvénye. Az egyetlen olyan sportrendezvény a szegedi egyetemi életben, amely rendszeres, nem időszakos.

1402208_605158086188082_444773881_o

De hogyan is kezdődött minden? 2012-ben a JCH égisze alatt megalakult a Déli Front. A közös meccsnézések alatt természetesen szóba került a tagok futballtudása, ki hol, hogyan, milyen keretek között játszik. (ez leggyakrabban úgy nyilvánult meg, hogy egy-egy elpuskázott lehetőségnél felhangzott az „ezt én is berúgtam volna ****” mondat) A különböző JCH-s rendezvényeken (2013. május 25. Szeged, 2013. augusztus 3. Szarvas, 2013. október 12. Budapest) már indult egy-egy Déli Front-os csapat, kisebb-nagyobb sikerrel, majd Kozmér Tamás felvetésére nyár végén komolyabban elgondolkodtunk egy esetleges JATE-s induláson. A gondolatokat tettek követtek, kineveztük Babinszki Pétert csapatkapitánynak (ezzel ráhárítva minden szervezést :)), beadtuk a nevezést, amelyet elfogadtak és a K jelű ligában indulhattunk. A csapattagok összeszedése nem okozott akkora gondot, egyetlen bökkenő az időponttal és a ráéréssel lehetett.

882028_605158262854731_1466227167_o

Ugyanis a JATE bajnokság hétköznaponként zajlik, a napokon a mérkőzések 17-21 óráig kerülnek megrendezésre négy pályán. Tizenkét liga van és mindegyik liga meghatározott időponttal rendelkezik. Az első négy, azaz az A-D ligák feljutásos-kieséses rendszerrel működnek, az összes többit úgy osztják be, hogy nevezéskor meg kell szabni az idősávokat, amikor jó a csapatnak. Így előfordulhat, hogy egy K liga erősebb, mint egy E, vagy F, mint ahogy az most is történt. A bajnokságról bővebben a www.jatebajnoksag.hu weboldalon lehet olvasni.

Tehát csapatunk a K ligában a szerda 17 és 18 órás idősávba került. Mivel teljesen új csapatról volt szó, illetve az ellenfeleinket sem nagyon ismertük, nem voltak nagy elvárásaink, a lényeg az volt, hogy jókat játszunk, lehetőleg győzelemmel. A csapaton az első mérkőzéseken erősen érződött az összeszokatlanság, hiszen a fentebb említett tornákon kívül, csupán páran játszottunk addig együtt valamilyen szervezett formában. Az sem segített az összeszokásban, hogy szinte nem volt két egymást követő mérkőzés, amikor ugyanazok a csapattagok ráértek volna, ezért a felállás mindig változott, megkavarodott. Sajnos kisebb-nagyobb sérülések is előfordultak a szezon folyamán. Az első két mérkőzésre ez rá is nyomta a bélyegét, két vereséggel rajtoltunk, noha már akkor is látszódott valami fény, hiszen mindkét mérkőzésen egy 5 perces kihagyás alatt, egymás után kaptuk a gólokat, egyébként teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk. A harmadik fordulóban aztán megtört a jég, a frissen beszerzett „mezek” sikerre vezették a csapatot. Majd egy hét szünet következett, amikor is az aktuális ellenfelünk halasztást kért, ezt a második pótfordulóban pótoltuk. A kihagyás meglátszódott a csapaton, hiszen utána egy rendkívül peches mérkőzésen (egy öngólnak is köszöngetően, noha addig minden fordulóban valaki beköszönt magunknak is) egygólos vereséget szenvedtünk, de utána szárnyakat kapott a csapat, hiszen zsinórban négy mérkőzésen diadalmaskodtunk, köztük a ligák egyetlen női csapata elleni hengernél is. Az utolsó mérkőzés előtt biztossá vált, hogy a harmadik helynél se jobbak, se rosszabbak nem lehetünk, ez rá is nyomta a bélyegét a csapat teljesítményére, így vereséggel zártuk a szezont.

893903_605158059521418_89974211_o

A szezon csúcspontja mindenki szerint az F.A. elleni rangadó volt. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az ellenfél az első percben vezetést szerzett, ez után a csapatból előtört a „spirito Juve” és rendkívül éretten, taktikusan és hatékonyan játszva megfordítottuk az eredményt. Ezzel a győzelemmel kerültünk a dobogó harmadik fokára, és külön öröm volt, hogy ezon a mérkőzésen érződött, hogy a csapat összeért, megtanult csapatként, egymásért gondolkodni, játszani. Az összeérésében nagy szerepe volt a mérkőzések közben és után elfogyasztott pálinka és sör, hiába október vége fele – novemberben már hideg volt a szabadtéri focihoz, kellett valami melegítő. :) A liga zsúfoltságáról és erejéről mindent elmond, hogy 5 győzelemmel és 4 vereséggel bronzérmesek lettünk, a harmadik és hetedik helyezett csapat között két pont különbség volt. Olyan körbeverések voltak, hogy sikerült megelőznünk két olyan csapatot, akiktől vereséget szenvedtünk. A csapat a második legtöbb gólt lőtte, és a harmadik legkevesebb gólt kapta. Kiemelni a csapattagok közül nem lehet és nem is érdemes senkit, mindenki tette a dolgát a lehető legjobb tudása és tehetsége szerint, mégis két embert megemlítenék. Az egyikük kapusunk Kiss Attila, akinek a bravúrjai legtöbbször pontokat hoztak, illetve gólkirályunkat, Szőcs Arnoldot. A tavaszi szezonnak nekivágunk, így, hogy egy félévet együtt játszottunk komoly esélye van egy esetleges bajnoki címnek is. Valamint a JCH összes többi csapata készülhet, mert a közös rendezvényeken, a tavasszal ismételten megrendezendő szegedi eseményen jövünk! :)

Forza Déli Front! Forza JCH! Forza Juve!

Csapattagok, akik részt vettek a szezonban:

 • Ábrahám Ádám
 • Babinszki Péter
 • Buzás Benedek
 • Csabai Zsolt
 • Horváth Bence
 • Kiss Attila
 • Kozmér Tamás
 • Langó László
 • Móró Richárd
 • Pesztránszki Viktor
 • Szalai Attila
 • Szalóky Béla
 • Szőcs Arnold
 • Tari Tibor

1403484_605158692854688_260162274_o

A csapat eredményei:

 1. Déli Front – FC Szepiások 1-4
 2. Déli Front – LSL 1-4
 3. Déli Front – Deporszívó 8-2
 4. Déli Front – Winning Five Plus One 2-3
 5. Déli Front – ZMK 4-3
 6. Bombázók – Déli Front 1-22
 7. Brutális Vaddisznók – Déli Front 2-5
 8. Déli Front – F.A. 3-1
 9. Backdoor Goldraw – Déli Front 3-0

Ábrahám Ádám írása

Juventus Club Hungary Juventus Club Hungary beszámoló

dybalamask


(maximum 430 karakter)


hét × 1 =

 1.  2013.12.04. 22:03

 2.  1,395

 3.  kampat

 4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac