Éjjel-nappal Budapest – JCH módra. Egészen fergeteges módon ünnepeltük meg a JCH szülinapját…

Nagy örömömre engem ért ez a megtiszteltetés, hogy egy rövid kis összefoglalót írjak az októberi születésnapi JCH találkozóról. Természetesen saját szempontból írom, lehet, hogy lemaradtam egy-két eseményről, de ezekért a kis hiányosságokért előre is elnézést kérek. A cím már sejtet valamit, úgy gondolom a kis irományom elolvasása után nem kell majd elmagyaráznom.

Minden a szegedi pályaudvaron kezdődött, ahol, mint muslicák a pálinkás pohár körül, úgy rajzottunk a jegypénztárnál, és pár pillanat alatt megtaláltuk egymást. Miután konstatáltunk, hogy a MÁV ismételt áremelési merényletet hajtott végre, bánatunkban, az utolsó vagonban, egy mini pálinka bemutatót tartottunk. Természetesen zászló ablakon ki, mosoly, fénykép, indulás. Az indulást követően eldöntöttük, hogy „ABC túrát” fogunk tartani, már ami a pálinkázást illeti. Erről annyit kell tudni, hogy a Szeged-Budapest-Nyugati vonalon, minden megállónál megiszunk egy felest. A választékot kicsit sem mondhatjuk szűknek: szilva, barack, alma, cigánymeggy (vagy cseresznye, erről még ma is véres vita folyik), volt választék rendesen, legalábbis az elején. Teltek a kilóméterek, fogytak a telefonokon a tárhelyek, sajnos egyenesen arányosan a pálinka is, azonban a hangerő egyre nőtt. „Uno, due, tre Déli front!  Uno due, tre JCH! Uno, due tre Juve!” kiáltásoknál tudtuk, hogy egy újabb megálló és egy újabb adag a fantasztikus nedűből. A vonatút során tovább bővült a társaság és volt, akinek sikerült behoznia a lemaradását, mármint ami a pálinkát illeti. A játék akkor kezdett kicsit keményre fordulni, amikor a Ferihegy-KÖKI-Zugló-Nyugati négyeshez érkeztünk ugyanis itt kénytelenek voltunk kihagyni pár kört ugyanis még hátra volt egy mini foci torna. A pályához való érkezés egészen problémamentes volt, ami némi csodának is tekinthető az állapotunkból kiindulva.

DSC_0034

Mikor végre megérkeztünk, köszöntöttük a rég nem látott ismerősöket, barátokat.  A torna a megszokott precizitással zajlott, hajtós mérkőzésekkel. A karszalagok gyors kiosztása, és adminisztráció után 4 csapatra osztottuk a résztvevőket, külön büszkeség volt számunkra, hogy a Déli Front színeiben megnyertük ezt a mini tornát, ez volt az első tornagyőzelem, tényleg gyermeki öröm volt bennünk és most már a receptet is tudjuk (csak legyen elég megálló).  Ezután egy kis tisztálkodás, sör, pálinka, BKV.

DSC_0105 Tehát megindultunk a klub törzshelyére, a K9-be. Az út során azért nem feledkeztünk el több alakalommal is a járókelők-buszozók tudomására juttatni, melyik is a világ legjobb csapata, és melyiknek vannak a legjobb szurkolói. Egy-két átszállás, matrica-ragasztás és már ott is voltunk a mi budapesti otthonunkba a K9 bárba. A bejáratnál már egy Juventus zászlóval fogadtak bennünket, amely ezután el is foglalta méltó helyét a bejárat mellett.

DSC_0124

Mondhatom, hogy igazán jó hangulat volt a bárban egész délután-este, erről gondoskodott többek közt a tornagyőzelemért járó liter whisky valamint, az ajándék sör Tibore-tól, a folyamatos vezénylés Patriktól, aki sokszor a fizikát is meghazudtoló helyekről vezényelte a csapatot, de jelentem kitartóan skandáltuk utána a jól ismert sorokat. Rengeteg beszélgetés, hideg csapolt Paulaner (már csak egy kis Birra Moretti, hiányzott), csocsóbajnokság, absinthe, mígnem elérkeztünk a születésnapi köszöntőhöz.

DSC_0210

 Az lenne a legjobb, ha szó szerint tudnám idézni Tibore szövegét, mert bármennyire is spontán volt nagyon benne volt minden. Az elmúlt 5 év nehézségei, sikerei, öröme, bánata, az egység, és az, hogy  ezeket igazából „Mi” értük el közösen, Te, aki olvasod, Te, aki ott voltál, Te, aki nem tudtál eljönni, Te, aki elutaztál a klubbal meccsnézésre, Te, aki most kuporgatod össze a kis pénzedet talán életed legnagyobb élményére, Igazából MI. Ezután egy pohár pezsgő kíséretében megszegtük a születésnapi tortát ami igazán finomra sikeredett, nem is volt hosszú életű. Ami ezután következett, az az a rész ahol megkérek minden 18 év alatti olvasót, hogy kapcsolja ki a készülékét.  Nem tévedek, ha azt mondom, hogy sikerült hoznunk a K9 avatón bemutatott szintet. A részletekbe a személyi jogok megsértése nélkül képtelen lennék belemenni.  (what does the fox say?) :D

Mondhatjuk, hogy gyorsan elrepült az idő a hajnali vonatra való indulásig, sokan nem is tudták hogy kerülnek oda, és a végén még a Vikinges vendégek is befutottak, sajnos már akkor, amikor elég leharcolt volt a társaság, de azért igyekeztünk, hogy otthon érezzék magukat. Mindenesetre megvolt a maga hangulata hajnal 2-kor, az Avanti ragazzi di Buda sorait dalolgatni milánói testvéreinkkel..BUDAPESTEN!

A következtetést nagyon egyszerű levonni: még több hasonlót! Legyen az Pesten, Miskolcon, Szegeden, Pécsen, Győrben, vagy akárhol, csak legyen együtt a csapat és szóljon a Forza Juve!

Csabai Zsolt írása

A közreműködésért szeretnénk kifejezni a köszönetünket a K9 bár tulajdonosának, Fülöp Dánielnek. De köszönet jár Pópity Egonnak a remek képekért, továbbá a borsodi barátainknak is az ajándékokért.

További képek megtalálhatóak a Facebook közösségi portálon, vagy EZEN a linken keresztül!

KONTAKT: [juventusclubhungary@gmail.com]

 

Juventus Club Hungary Juventus Club Hungary beszámoló

dybalamask


(maximum 430 karakter)


7 − öt =

  1.  2013.10.23. 14:57

  2.  6,873

  3.  kampat

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac