Paulo Dybala hosszabb interjút adott a Sky Sport Italia-nak, melyben számos dologról beszélt, köztük a bajnokság végkimeneteléről, a cardiffi fináléról, a csapattársairól és a Del Pieronak tett ígértéről.

“Akkor találkoztam először a Juventusos csapattársaimmal, amikor meghívtak, hogy nézzem meg a srácokat a berlini fináléban, melyet a Barcelona ellen játszottak. Ugyanazzal a géppel jöttem haza, mint a csapat, s így a legtöbbjükkel ekkor tudtam beszélni először. Köszöntöttek, s Claudio Marchisio azt mondta nekem, hogy újra be kell jutnunk a Bajnokok Ligája döntőjébe. Sose felejtem el szavait. Remélem most más eredmény fog születni.”

A Juventus három év alatt másodjára jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, és ebben nagy része volt az egykori Palermo futballistának. Két éve még a lelátón nézte leendőbeli csapattársait, most viszont már alapemberként segítheti győzelemre a Juventust, Cardiffban.

Vasárnap este játssza a szezon utolsó rangadóját a Juventus. Az ellenfél az AS Roma csapata lesz. Ha sikerül nyernie a fiúknak, akkor matematikailag is biztossá válik a bajnoki cím.

“Ez az egyik kedvenc városom az egész világon, s anno a Stadio Olimpicóban mutatkoztam be, mint Palermo játékos, ezért olyan különleges számomra. Nagyon koncentrálunk erre a mérkőzésre, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk.”

“Egyértelmű, hogy egy döntetlennel már bajnokok lennénk, de mi mindig a győzelemért játszunk. A Roma ellen mindig nehéz játszani, mert fantasztikus játékosok alkotják a római csapatot. Ott van például Francesco Totti. Ő egy igazi gladiátor.”

Paulo Dybala egy fantasztikus invitálást kapott a klub egykori játékosától, Alessandro Del Piero-tól. Végleg el szeretné dönteni, hogy ki a jobb szabadrúgáslövő. Ő vagy Paulo. A kapuban a világ legjobb kapusa fog állni, Gianluigi Buffon.

“Beszéltünk róla, s rájöttünk, hogy el kell halasztanunk június 3.-a utánra. Csodálatos dolog, hogy Gigi Buffon fog állni a kapuban, ezen a fantasztikus eseményen.”

Arra kérték a fiatal játékost, hogy emeljen ki egy csapattársát, aki nagyon nagy hatással van rá.

“Egyértelműen Buffon a világ legjobb kapus azok között, akik valaha megfordultak a labdarúgás történetében. Szerencsések vagyunk, hogy vele játszhatunk egy csapatban. Élvezzük, és bízunk benne, hogy még sokáig fogja védeni a kapunkat.”

A Roma elleni rangadó után sem állhat meg a csapat, hiszen egyből következik a Lazio elleni Olasz Kupa döntő, majd pedig a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája finálé. Nehéz időszak előtt állnak a zebrák.

Természetesen szóba került az interjú során a nyáron visszavonuló Francesco Totti is.

“Totti? Ő egy legenda, ez az igazság. Nem ismerem Francescot személyesen, de mint Buffon ő is egy vezér és örök bajnok. Látom-e magamat 40 évesen focizni? Nem tudom.” - válaszolta nevetve a fiatal argentin. 

A Real Madrid jelenlegi edzője Zinedine Zidane, aki egykor a Juventus labdarúgója volt, így ő sem maradhatott ki az interjúból.

“Zidane? Ő az egyik példaképem, s nagyon jó lenne, ha hasonlítana a technikai tudásom az övéhez. Szívesen játszottam volna mellette, mert mindannyian ismerjük a képességeit. Egyszerűen imádtam a technikáját, azt, ahogyan mozgott a pályán, ahogy átcselezte magát az ellenfél játékosain, s mindezt oly egyszerűen. Mindenki láthatta, hogy milyen nagyszerű futballista, s most edzőként is bizonyítja tudását. Úgy érzem, hogy jól megértettük volna egymást a pályán.”

“Úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődtem azáltal, hogy átvettem a Juventus mentalitását. Mégpedig azt, hogy mindig a győzelemért kell pályára lépni, attól függetlenül, hogy milyen csapattal nézünk szembe.”

“Tudjuk, hogy az edző nagyon fontos számunkra, s személyesen is sokat istápolt a két év alatt. Segített nekem fejlődni játékosként, s emberként egyaránt, s arról nem is beszélve, hogy abba a szerepkörbe helyezett, ahol most játszom.” 

“A legjobb formában a Barcelona elleni mérkőzések hetében voltam. Nagyszerű fizikai állapotba voltam. Tele voltam önbizalommal, és azt gondolom, hogy az eddigi pályafutásom legjobb időszaka volt ez. A katalánok ellen szerzett második találat a kedvencem a Palermo elleni szabadrúgásgólom mellett.”

 

www.football-italia.net

 

kiemelt Nyilatkozatok Olasz kupa Serie A 2016/17

dybalamask


(maximum 430 karakter)


kilenc − 6 =

  1.  2017.05.13. 19:04

  2.  1,036

  3.  romikaaa

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac