Voltak már remek időszakjai a Juventus Club Hungarynak, de az előző hét valószínűleg vitte a prímet: íme a beszámoló a Monaco, és a Lazio elleni túránkról!

Hétfő este valószínűleg még álmunkban sem gondoltunk volna, hogy ilyen hetünk lesz. A Monaco elleni mérkőzésre, ahogyan azt korábban közzétetettük, a saját, Citroen Jumper kisbuszunkkal indultunk neki. A kiváló felszereltségnek is köszönhetően, semmi problémánk nem volt az út során, ráadásul meglepően kipihenten ébredtünk, igen ritkák az ilyen mértékben dönthető ülések, mint ami a mi buszunkban található.

Másnap reggel már Torinóban voltunk, ahol a szállás elfoglalását követően néhány órás sziesztára is volt idő, hogy még jobban felkészüljünk az esti ütközetre. A stadionnál elfoglaltuk a szokásos helyünket a Curva Sud parkolójában, ezúttal is rengetegen megálltak képet készíteni a drapériánkról, jó érzés mikor valaki az elismerő tekintet mellett csak annyit mond: „ungheresi”. Később lengyel barátaink is csatlakoztak hozzánk, akiket vendégül láttunk a viszontlátás örömére.

A mérkőzés meglepő módon egy szürkébb találkozót hozott, a Dortmund elleni párharc minden tekintetben egy magasabb színvonalú, izgalmasabb, tüzesebb összecsapás volt. De természetesen a lényeg a győzelem, Vidal büntetőjénél pedig biztos, ami biztos: felrobbant a stadion.  Másnap reggel egy kiadós reggeli után, kényelmesen indultunk haza, ilyen még nem volt, de hazafelé nyolcszor álltunk meg, amiben valószínűleg közrejátszott az is, hogy Sétáló János is felszállt a buszra literes kiszerelésben.

Nem volt egy hosszú éjszakánk, sok elintézni való maradt csütörtökre, a grillezés kellékeitől kezdve a millió dokumentumig. Úgy terveztük, hogy délután pihenünk egy pár órát, ezzel szemben a zuhanyzásra is szökősen volt idő. A Hősök terén már tekintélyes tömeg várt minket, és a Sportklub stábja.  Egy nagy buszos túrához, amelyet nagy örömünkre évek óta minden szezonban sikerül megvalósítani, ugyanis TV-s stáb dukál, a Sportklub pedig óriási erőket mozgósítva, rengeteg telefonálgatás, tárgyalás, és munka után végül képviseltetni tudta magát a túránkon. 

Csütörtök este útnak indultunk hát, hogy sokadjára is meghódítsuk az Öreg Hölgy szívét. A hangulat már Budapestet elhagyva igen lazává vált, a velünk utazó 55 főnek a 70%-a ugyanis volt már velünk túrán, így a családias légkör adott volt, ráadásul az új tagok is idejekorán felvették a ritmust. Köszönhető volt ez mondjuk annak az alkoholmennyiségnek, amely egy kisebb község éves fogyasztásának felel meg. Ahogy hagytuk magunk mögött a kilométereket, úgy lett egyre hangosabb a szurkolás, lett még Erdély Magyarországé, Bukarest pedig magyar falú, de némi pirotechnika is előkerült a megállókban….szerencsére nem kellett ezekért az oly tiltott dolgokért 2 milliót befizetnünk a Magyar Labdarúgó Szövetség kasszájába. :)

ugra_jch

Másnap reggel már Olaszországban kelt fel a nap a JCH számára, pontosabban kelt volna, mert szórványos esőzés, és borús idő fogadott minket. Persze ez nem tartott vissza minket, hogy az Autogrilleknél megmutassuk milyen a magyar virtus, egy újabb piro show-val karöltve! Torinóba kora délután értünk, szerencsére ekkor az idő már nekünk kedvezett, így megkezdődhetett a grillezés. Hivatalos sofőrünk, és alkalmi séfünk, Stefano gondoskodott arról, hogy senki ne maradjon éhesen, az étvágyunkat pedig néhány pálinka hozta meg a megérkezés örömére.  A kiadós „ebéd” után néhány óra pihenés következett, jó páran pedig a központ felé vették az irányt. Késő estére viszont újra teljessé vált a brigád, és komoly közösségi életet éltünk Moretti bácsival karöltve, kisebb problémák adódtak az akadékoskodó recepcióssal, de ő sem tudta elrontani a pazar hangulatot, és hajnal 4-ig(!) mulatoztunk a 103-as szobában, amely legendássá vált, miután volt olyan tagunk, aki megkérdezte, hogy hol a kijárati ajtó… :D

minicsop

Másnap a „kissé” nehézkes ébredés után egy laza reggeli következett, majd az egységes meccspólók átvétele után  felkerestük az Alessandro Del Piero által létrehozott Senna múzeumot, ahol a korábbi beszélgetésünknek köszönhetően Chiara már tárt karokkal várt minket. A bejárat után rögtön két F1-es autót pillanthattunk meg, még azokból az időkből, amikor a kocsik hangja nem egy visítozó kislányéhoz hasonlított. A múzeumban egyébként igazi kuriózumok találhatóak, a 2006-os világbajnok olasz válogatott által aláírt labdától, Senna gokartján át addig a csukáig, amelyben Alessandro Del Piero meglőtte a River Plate elleni, Világkupa győzelmet jelentő győztes gólt.

f1_jch

Azután, jött az, amit már mindenki oly várt: elindultunk a Juventus Stadiumhoz. A busz leállt, a srácok elindultak a Juve Store, és a Museum felé, elkészültek az interjúk, sokadjára is bejártuk a létesítmény környékét, valamint ebédeltünk egy jót a büfésoron található amerikai étteremben. A Sportklubbal karöltve ezután felvettük a sajtó akkreditációt, amely elég szürreális élményt hozott, és egy az egyben betekintést nyert az olasz kultúrába: lazaság, semmi kontroll, kis munka, „ejj ráérünk arra még.” Az egyre jobb hangulatot óriási eső csillapította le, majd a jegyek kiosztása után megindultunk a stadionba…

jch_storebefore

A beléptetésnél természetesen semmi gond nem volt. Jelen voltunk a 221-es szektorban, a Curva Sudban, de még a sajtó páholyban is. A meccsre szabályosan zorddá vált az időjárás, jégeső és hideg fogadott minket, a Kanyarban lévő tagjainknak pláne kijutott a jóból. Kárpótolt minket viszont egy remek mérkőzés, és Allegri zsenialítása: a Juventus gyakorlatilag úgy nézte hülyének a második legerősebb olasz csapatot, hogy annak ez fel sem tűnt. Bonucci gólja pedig taktikailag nézve is lenyűgöző, elképesztő, ahogy Tévezék széthúzták a védelmet a találatot megelőzően, szabad utat biztosítva ezzel az olasz hátvédnek. A második játékrész gyengébb játékot, de még nagyobb hideget hozott, Arturo Vidalék pedig azt tették, amit tenni kell 2-0-s előny birtokában: várták a mérkőzés végét.

A találkozó után egy pár panini után a társaság nagy része a buszhoz sietett, addig a Sportklubbal karöltve igyekeztünk végrehajtani a nagy dobást, tehát átadni Carlos Téveznek a Juventus Club Hungary Aranylabdáját. A projektet több szálon mozgattuk, és végül Fortuna is velünk volt: a Juventus részéről ugyanis egy játékos nyilatkozott, amely – főként a góljának is köszönhetően – éppen az argentin klasszis volt. Tévez nyilatkozott egyet, kettőt, hármat, majd megkapta az Aranylabdát, amelyet megköszönt, és mosolyogva állt a Sportklub kamerái elé. Óriási élmény volt ez a számunkra, és óriási dolog egész Magyarország számára, hiszen kivételes, hogy egy magyar kezdeményezés eljusson a világ egyik top játékosához. Érdekes egyébként, hogy amint belép az ember a sajtópáholyba, megszűnik, pontosan meg kell szűnnie szurkolói mivoltának, azt követően te, és a játékosok munkatársak vagytok, az, hogy a hátad mögött elsétál Allegri, vagy éppen melletted Storari, rezzenéstelen arccal kell fogadnod. Más világ!

kampat_tevez_goldenball

Miután teljessé vált a buszon a csapat, megkezdődött a sikeres Aranylabda átadás megünneplése, igazán önfeledt hangulatban. Fantasztikus hetünk, fantasztikus hétvégénk volt, a nagybetűs Tökéletes hét, amelyen újra elképesztő dolgokat vittünk véghez, egy pazar társasággal. A JCH-t továbbra is a szenvedély viszi előre, amelynek egyelőre nincsenek határai, nem tudjuk, hogy hol az út vége, de az már mindenki számára egyértelmű, hogy ennek a klubnak, amely ilyen fantasztikus tagokkal bír, nincsenek határai.

Köszönünk mindenkinek mindent, a várat együtt építjük, de főként a Sportklub stábjának, akik végig példaértékűen álltak  a Juventus Club Hungaryhoz, és a segítségükkel nagy dolgokat vittünk véghez, a közös munkánk egészen biztosan nem ért véget. ;)

A Sportklub kisfilmje megtekinthető az alábbi videón.

Feketén-fehéren – A Zebrák földjén

IERI, OGGI, DOMANI…SOLO E SEMPRE JCH!

Kamanczi Patrik írása

Juventus Club Hungary beszámoló Juventus Club Hungary kiemelt

dybalamask


(maximum 430 karakter)


kilenc − = 4

  1.  2015.04.27. 20:27

  2.  1,914

  3.  kampat

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac