A Bianconeri még mindig csak ocsúdni próbál több kulcsjátékosának elvesztését követően. Hogyan alakulhat a következő szezon és hogyan sikerül beépíteni az újonnan érkezett játékosokat? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ, de a kulcsszó valószínűleg a ‘türelem’ lesz.

Ha a “fantasztikus” szóval akarnánk leírni a Juventus átigazolási időszakát, azzal a többség valószínűleg nem értene egyet. Az elmúlt években csak dicséret érte őket, amiért olyan körültekintően és türelmesen mozogtak a piacon, és olyan személyekkel sikerült feltölteni a keretet, mint Andrea Pirlo, Paul Pogba, Carlos Tevez, vagy Arturo Vidal és ennek köszönhetően visszaállították renoméjukat, mint az egyik legnagyobb klub Európában. Hasonlóan kezdtek alakulni a dolgok ezen a nyáron is, aztán végül kapkodásba fajultak a dolgok.

A Juve magabiztosan kezdett bele egy igazi 10-es keresésébe, és meg is találták a Schalke játékosa, Julian Draxler személyében, viszont képtelenek voltak megegyezni a német klubbal, minek következtében Draxler az átigazolási időszak utolsó napján a Wolfsburg játékosává vált, a torinóiak nagy szégyenére. Kétségbeesetten kezdett tehát a klub egy trequartistát keresni, aki megfelel Allegri igényeinek, így döntöttek az Internazionale mellőzött középpályása, Hernanes mellett. Mivel útközben többek között Iscot és Oscart is szóba hozták a Juventusszal, így a szurkolók nem voltak kifejezetten megelégedve az új szerzeménnyel.

És ha ez még nem is lett volna elég, Allegri csapata a klub története során először vesztette el az első két meccsét a szezonban. Ha úgy látszott, hogy a Juventus gyengült a nyár során, az Udinese és Roma elleni vereségek csak megerősítették ezt a látszatot. Viszont azt el kell ismernünk, hogy egy átmeneti időszak következik, amely során a csapat újra összeáll, hiszen egy elég komoly játékoskeringő ment végbe Torinóban. Mind Pirlo, mind Tevez távozása komolyan érintette a csapatot, de Arturo Vidal lelépése okozta a legnagyobb galibát a játékrendszerben, aminek következtében kiváltképp nehéz őket pótolni.

A távozókra a Juve válasza a keret teljes felforgatása volt, így került a csapathoz több ígéretes fiatal Paulo Dybala, Simone Zaza, Daniele Rugani, Alex Sandro és Mario Lemina személyében, valamint néhány tapasztalt játékos, mint Mario Mandzukic és Sami Khedira. Úgy néz ki, egy új ciklus kezdete érkezett el a Juventusnál, ami arra ösztökélte a vezetőséget, hogy megpróbáljanak fiatal, új játékosokat beépíteni, hogy megújítsák azt a győzni akarást, ami az elmúlt négy évben előre vitte a csapatot.

Igen, a szurkolók egyértelműen nem örültek annak, hogy az egyhuzamban ötödik Scudettojára hajtó Juventus történelmi mélyponttal kezdi a szezont, de el kell fogadniuk, hogy szükség van némi időre, amíg a változások kiforrják magukat.

Ráadásul bőven van ok az optimizmusra. Erős a gyanú, hogy a közel 40 millió Euróért a Palermotól szerződtetett Paulo Dybala húzóemberként léphet fel mind rövid-, mind hosszú távon. Az argentin tehetség nem csak képességeivel, hanem személyiségével is meghatározó lehet, és jó úton halad afelé, hogy egy olyan játékossá érjen, aki vállán tudja hordozni csapatát egy újabb sikeres éra felé.

A teher jelenleg viszont Allegrin és stábján van, hogy képesek-e kihozni a legjobbat ebből a felforgatott csapatból. Nyilvánvalóan bőven van hova fejlődniük, de ennyi igazolás egyértelműen jelzi, hogy szükséges volt némi vérfrissítés a klub háza táján. A Juve egyértelműen dominált az elmúlt négy évben Olaszországban, de változásokra volt szükség, hogy Európában is ütőképesek legyenek. Remélik, hogy a tavalyi BL-döntős szerepés inkább normalitásnak fog tűnni, mintsem kirívó esetnek.

Viszont most minden Allegrin múlik, hogy mennyire képes az új igazolásokat egybegyúrni a régi motorosokkal. Az előző év sikerei időt adtak az egykori Milan-edzőnek, hogy bízzanak benne, és erre a türelemre nagy valószínűséggel szüksége is lesz.

Romeo Agresti cikke alapján (goal.com)

Juventus blog juventusfc.hu Mercato Serie A 2015/16

dybalamask


(maximum 430 karakter)


3 × hét =

  1.  2015.09.15. 20:05

  2.  805

  3.  Soldatino

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac