A Juventus tegnap a hivatalos honlapján jelentette be az első kínai Juventus Akadémia megnyitását Sanghajban.

A Juventus Football Club Sanghajt választotta az első kínai Juventus Akadémia helyszínéül, ezzel is kiemelve a klub nagyratörő ambícióit és magas elvárásait.

A kínai kormány a labdarúgást az iskolai tanterv részévé tette, és 2020-ig 20000 labdarúgó iskola megnyitását tűzte ki célul szerte az országban, így ez egy tökéletes időpont volt arra, hogy a Juventus a helyiek és a Juventus Football Club segítségével tovább fejlessze a Juventus Akadémia projektet. A projekten keresztül a Juventus a klub értékeit és annak az eszenciáját fogja megtanítani a kínai gyerekeknek, hogy hogyan tanítják a futballt Európában.

jacademysanghaj2

A Bianconeri és Kína között meglévő szoros kapcsolat nem újkeletű dolog. A Juventus számos mérkőzést játszott már az ázsiai országban, legutóbb a 2015-ös Olasz Szuperkupa döntőt, melyet a klub sikerrel vívott meg.

Közel 58 millió Juventus szurkoló él Kínában, és a klub a J-Academy projekttel akarja még tovább növelni ezt a számot. A Sanghaj Juventus Akadémia az első ilyen lesz az országban, mely kezdetben 150 fiatalnak ad lehetőséget a programokban és tevékenységekben való részvételre. Az Akadémia 5-14 év közötti fiatalok számára nyújtja az esélyt, hogy szórakoztató keretek között mélyítsék el a híres fehér-fekete mentalitást.

jacademysanghaj4

Az Akadémia a klub utánpótlás csapatainak az értékeit fogja továbbvinni, csakúgy ahogy a torinói Juventus Akadémia fenntartja azt. A sanghaji akadémián olasz edzők fogják a foglalkozásokat tartani, míg a kínai oktatók számára továbbképzéseket és edzéseket fognak szervezni. A projekt nagyszabású tervei között szerepel, hogy a kezdeti 150-es résztvevői létszámot 3 éven belül 1000 gyerekre emelje.

Az Akadémia helyszíne egy innovatív sportközpont lesz, melyet az elkövetkezendő hónapokban építik fel. 7 futballpályát fog magában foglalni, melyek közül egy beltéri lesz, valamint szabadidős tevékenységhez kialakított területeket is. Az előzetes tervek szerint az első edzéseket szeptemberben fogják elkezdeni.

A Juventus Akadémia sportigazgatója, Gianluca Pessotto, aki a Távol-Keleten népszerűsíti a március 25-én megrendezésre kerülő Juventus Legends mérkőzést, helyi szervezetekkel és labdarúgó testületekkel is fel fogja venni a kapcsolatot, hogy az Awesome Sports-cal és a Lingang Group-pal közreműködve hivatalosan is elindítsa a projektet.

jacademysanghaj5pessotto

Pessotto az alábbiakat nyilatkozta a bejelentést követően.

„Meg vagyok győződve arról, hogy a sport, és különösen a labdarúgás kritikus fontosságú eszközök az alapvető emberi értékek terjesztésében. A mi célunk, hogy képessé tegyük a gyerekeket arra, hogy kihozzák magukból a bennük rejlő maximumot. Büszkén jelenthetem be, hogy most már Kína is azon országok táborába tartozik, ahol ambíciózus Juventus Akadémia működik, és itt ez Sanghajban, az ország egyik legmodernebb és legikonikusabb városban fog megvalósulni.”

jacademysanghaj3

Csütörtökön Pessotto és a Bianconeri delegációja találkozott Zhao Wen-nel, Sanghaj alpolgármesterével, aki sok sikert kívánt a projekthez.

www.juventus.com

Hivatalos közlemény Juventus hírek kiemelt

dybalamask


(maximum 430 karakter)


kilenc + 7 =

  1.  2016.02.27. 13:55

  2.  675

  3.  kambuc

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac