Vegyük számba a lehetőségeket.

Gondolom senkit sem kell emlékeztetnünk, hogy este BL meccs következik, amit ráadásul elég fontos lenne meg is nyerni. Ehhez elengedhetetlen egy jól megválasztott formáció, a megfelelő emberekkel a megfelelő posztokon. Hosszú a sérültek listája, ami valamelyest megköti Allegri kezét, de még így is több opció közül válogathat. Nézzük szépen sorban:

Kezdjük a klasszikussal. A jó öreg, agyonjátszott 3-5-2-vel. Nyilván a kapus adott, ahogy a jobbon Lichti is, középen a veterán hármassal. Balra azért van opciónk, Evra és Sandro is remek formában van, a francia sérülésével (hiába jelölik a keretben) azonban inkább Sandro az esélyes megcsípni a kezdőt. A középpálya megint csak adott, de itt a sérülések miatt, ugyanis se Asamoah, se Khedira, se Pereyra nem lesz bevethető, ami előrevetít egy Sturaro, Marchisio, Pogba hármast. Meglepne, ha Lemina kezdőként lenne nevezve, ahogy Pideonra (akarommondani Padoinra) se tennék komoly összeget. A csatársor már trükkösebb, a Mandzukic, Morata, Dybala hármasból jóformán bármelyik kettes variáció elképzelhető, és még ott van Zaza is, de ő ha kap is lehetőséget, azt valszeg csereként kapja. Mint azt mindenki tapasztalta az elmúlt 2 és fél évben, ettől óriás csodát nem kell várni, teljesen biztonsági megoldás, aztán vagy lövünk gólt, vagy nem. Viszont kapni se nagyon szoktunk, ha így állunk fel.

Azt itt van a standard, támadóbb 4-3-1-2. A hátránya a dolognak: öt helyett 4 védővel játszunk. Az előnye: egy támadóval több van a pályán. A négyvédős felállások komoly dilemmát okoznak nekem. Ugyanis ezekben valakit ki kell hagyni a „nagy hármas”-ból, pedig idén az minden, csak nem nagy. Általában Barzagli marad ki, pedig jóval stabilabb teljesítményt nyújt idén, mint Bonucci vagy Chiello. Meg ugye kisebb egy esetleges emberhátrányos szituáció esélye, mert azért valljuk be, Chiello jelenléte erős rizikófaktornak minősül. Mindenesetre fontos lesz, hogy bármelyik kettő lép pályára, jó napot fogjon ki, mert anélkül elég nehéz lesz bármit is csinálni. A középpálya 3 fős része nyilván itt is adott (a két szélső védő szintén), ami érdekesebb, hogy a csatárok mögött ki lépne pályára. Azt tudjuk, hogy Pereyra sérült. A vésztartalék Hernanes pedig eltiltott, ami az eddig látottak alapján nem túl nagy baj. Merthogy amikor ott játszott, akkor nem volt jó. Sőt. Rossz volt. Így a listánk leszűkül két emberre, az egyik Cuadrado, akiről tudjuk, hogy gyors, jól cselez, meg még jól is passzol. Már amikor passzol és nem cselez még kettőt. A másik jelöltem ide Dybala lenne, ez nyilván hozná magával a Morata-Mandzukic csatárduót, ami azért lenne jó, mert a manchesteri meccsen ketten együtt annyi labdát szereztek védekezésben, mint az ellenfél labdaszerző középpályása, Fernandinho (övé volt a legtöbb a mezőnyben). Sosem árt, ha a csatárok is hátrajárnak védekezni. Hja, és mind a ketten gólt szereztek kint.

Ehhez még annyit beszúrnék megfontolásra, mint totális agyeldobós ötlet, hogy komolyan megnézném, mi történne, ha Pogbat rakná be Allegri free roleba a csatárok mögé és mögé felküldené a tesco húspult szeletelőbrigádját Marchisio, Lemina és Sturaro személyében. Pogba elé meg Moratat meg Mandzukicot. Nem lenne szép, nagyon nem, viszont lenne sírás, meg fogaknak csikorgatása.

Aztán itt van utolsónak (mint legkevésbé valószínű) a teljesen agresszív, letámadós, „szétfutunkmindenkit” 4-3-3.

Ami azért jó, mert ha mindenki egészséges, akkor megvannak hozzá az emberek, meg egyébként is, ilyet még nem láttunk idén. A védelemmel kapcsolatos dilemmákat egy bekezdéssel fentebb már leírtam, nem mennék bele még egyszer, viszont itt már érdekesebben alakulhatna a belső hármas is a középpályán. Ugyanis Pogba jelenlegi formájában nem nélkülözhetetlen, ide meg nem árt, ha egynél több védekező specialista van, tekintettel a szélek támadó szellemére, szóval ebben a 4-3-3-ban nem lenne elképzelhetetlen, hogy Lemina kezdene Marchisio és Sturaro mellett (egyébként remélem mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy Pogba, amikor egészséges, minden egyes meccsen kezdő lesz, formától függetlenül). Viszont itt a támadó hármas, ahol millió (tehát kb. 3 féle) variációs lehetőségből lehetne választania Allegrinek. Nézhet ki úgy, hogy Cuadrado a jobbon, Dybala a balon, Mandzukic pedig középen, illetve ugyanez a két szélső Morataval centerben. Ha hozzávesszük még, hogy Morata is játszhat mindkét szélen, plusz Dybala is lehet az egy szem ék, akkor tényleg millióhoz közeli opcióval rendelkezik a mester.

Mindenesetre bárhogy állunk fel, bárki lesz is a kezdő, kötelező felszántani a pályát ezen a meccsen. Nem csak a játékosoknak, de mindenkinek.

Illetve aki úgy érzi, hogy kihagytam valamit, tiszteljen meg egy komment formájában a saját variációjával.

DonPingvin

Bajnokok Ligája Juventus blog

dybalamask


(maximum 430 karakter)


kilenc + = 18

  1.  2015.11.25. 19:55

  2.  834

  3.  Don Pingvin

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac