A tegnapi győzelem óta nem teljesen világos a szurkolók körében, hogy akkor pontosan mi is kell ahhoz, hogy a Juventus már a következő fordulóban bajnok legyen? Most tisztázzuk a dolgot, de egyet előre leszögezünk: Firenzében maximum a lilák legyőzésének örülhetünk, bajnoki címnek még nem…

4 forduló van hátra, azaz 12 pont szerezhető még, a Juventus előnye pedig jelenleg 9 pont a második Napoli előtt. A Juventus vasárnap este az Artemio Franchiba látogat, míg a Napoli hétfőn a Stadio Olimpicoban lép fel a Roma ellen. Ahhoz, hogy a Juventus bajnok legyen, több pontot kell szereznie vasárnap, mint a Napoli hétfőn. Na de miért is?

Leginkább azért, mert az egymás elleni eredmény sem döntő ez esetben, hiszen az első meccsen a Napoli nyert 2-1-re, míg a Juventus Stadiumban a hazaiak nyertek 1-0-ra, és bár egy oda-visszavágós párharcnál ilyen esetben a Juventus jutna tovább idegenben lőtt gólja miatt, ezúttal ez itt semmit sem ér. Azaz a Juventusnak vagy legalább 4 pontra, vagy a Napoli ponthullajtására van szüksége ahhoz, hogy bajnoki címet ünnepeljen.

Mindenkinek a vérmérsékletére van bízva, hogy melyik forgatókönyvnek szurkol, de az biztos, hogy én nem az interneten követve (hétfő nemzeti ünnep Olaszországban, a Roma-Napoli meccset pedig 15 órakor, azaz legtöbbünknek munkaidőben játsszák), a Romának szurkolva szeretném ünnepelni a bajnoki címet, hanem akkor már inkább várok még egy hetet és a munka ünnepén, ebéd után tele hassal a Juventus Stadiumban (Juventus-Carpi, 05.01, 12:30) avatnék bajnokot.

Írta: Pite a Gazzetta cikke alapján

Juventus blog kitekintő

dybalamask


(maximum 430 karakter)


× hét = 56

  1.  2016.04.21. 10:46

  2.  2,108

  3.  Pite

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac