A Juventus Club Hungary tagjai felejthetetlen túra részesei lehettek: következik a Fiorentina elleni bajnoki beszámolója!

Az egész „szuper túra” ötlete ott kezdődött, hogy szerettük volna összerántani a két évvel ezelőtt legendás, Torino elleni hazai túrán szereplő brigádot – zárójelben jegyeznénk meg, hogy azon a túrán két üveg pálinka jutott mindenkire, még az akkor 7 éves Juvikára is, és óriási szurkolást csaptunk a lengyel Drughi Polska tagjaival Torinóban.

Teltek, múltak a napok, és azon kaptuk magunkat, hogy az előzetesen kitűzött 15-18 főhöz képes, már 25-30 jelentkezőnél tartunk, a túra megszervezésének ezen stádiumában pedig úgy döntöttünk, hogy 19-re lapot húzunk: cél az 50 fő, hosszú idő után egy újabb brutális nagy buszos túra.

jch_fio_1

Nem tagadjuk: rengeteg probléma adódott a túra megszervezésével. Már a rengeteg variálás által is, de elsősorban a valamiért rendkívül problémássá váló jegyvásárlás miatt. A JCH-t mindig is a kreativitása, és az egyedülálló ötletei vitték előre a története során, most is ez segített, és bár drágábban, de sikerült megfelelő számú tickethez jutni.

Péntek délutánra minden probléma elhárult, az ajándék meccspólóval, a bepácolt hússal, a grillhaddal, s az Aranylabdával a csomagtartóban, és a Digi Sport társaságában megindultunk a piemonti főváros felé. Óriási megtiszteltetésnek véljük, hogy a sportcsatorna ismét bizalmat szavazott nekünk, Tihany Viktor kolléga viszont ezúttal már barátként szállhatott fel a buszra, és tudta, mire számíthat a 2012-es, Roma elleni 105 fős túra után.

A busz csak a magyar határ mellett vált teljessé, addig viszont hosszú volt az út, minden eddigi rekordot megdöntve már a Budapest tábla elhagyása előtt felszállt a róka-kóma a buszunkra. A kiút fergeteges hangulatban telt, jöttek a legendás Juvés, és a JCH-s dalok, üres volt a hordó, repült a korsó…és lett még Erdély Magyarországé!

A magyarországi eső után, másnap a napfényes Itáliában ébredtünk, gyönyörű idő fogadott minket a Juventus edzőközpontjánál Vinovóban. A hölgyeknek nőnapi bonbonnal kedveskedtünk, majd a bejárathoz siettünk. A Bianconeri – természetesen – nem adott engedélyt a belépésére, mint ahogy végül az Aranylabda átadására sem, amiatt, hogy szerintük ez egy láncreakciót indított volna el, és rengeteg szurkolói klub hasonló ötlettel állt volna elő. Sebaj! Nem az a fajták vagyunk, akik ilyen könnyen feladják…

jch_fio_2

Pont időben érkeztünk az edzőközponthoz, szinte tökéletes volt az időzítés, bár az az 5-6 fős biztonsági személyzet kissé meglepődött az 50 ungarische szamuráj megjelenése láttán. Pavel Nedvedtől, Fernando Llorentéig, pár méterre tőlünk mindenkit megcsodálhattuk, a Juventus játékosai pedig éles szemekkel figyelték a Curva Sudból már jól ismert Juventus Club Hungary drapériát. Mint ahogy a Juventus Channel operatőrének is elnyerte a tetszését a zászlónk, folyamatosan, közelről vette azt – a felvételek szerte Olaszországban láthatóak voltak. Egyébként a játékosok szinte kivétel nélkül a JEEP-től kapott óriás-terepjárókkal közlekedtek (Giovinco meglehetősen mókásan mutatott benne :)), kivéve a méltatlanul kezelt, és legutóbb, a Genoa ellen a sorsdöntő szabadrúgást kiharcoló Fabio Quagliarellát, aki egy kis, kétszemélyes Mercedessel közelítette meg a központot, és még abba a parkolóba se állhatott be, mint a többi játékos, és edző. Annyit még mindenképpen megemlítenénk, hogy különleges érzés volt Vinovóban Ale és Richy, a Juventus két tragikusan elhunyt fiataljának képére pillantani… nyugodjanak békében!

jch_fio_3

Mivel Vinovóban nem volt rá lehetőség, végül a szállásunk kamion parkolójában bonyolítottuk le a beígért grillezést. Jó pár óra telt el ezzel, remek hangulatban, sörözéssel, beszélgetéssel töltöttük az időt a csodaszép torinói napsütésben az Alpok lábainál, s közben kiosztottuk az ajándék meccspólókat is. Kora délutánra végeztünk ezzel, majd következett a szállás elfoglalása, és megalakult a JCH vízilabda válogatottja Európa legszebb testű férfijaival. :D Mivel 50 ember érdeklődési köre meglehetősen megoszlik, ezért kisebb csoportokba verbuválódtunk, és taxival közelítettük meg a Juventus Stadiumot, illetve a központot, majd végül a kedvenc – majdnem – olasz éttermünkben találkozott egy nagyobb csoport, ahol – nem mellesleg olcsón – finomabbnál finomabb ételeket fogyasztottunk. Itt találkoztunk azokkal is, akit a szlovák, 72%-os Tatra Tea néhány órás délutáni alvásra sarkallott, s a torinói helyi járatos „b.ziskodás” közben megtanultuk a jelszót is: „sz…ol-e borért?” :D A vacsora után visszatértünk a szállásra, ahol óriási olasz esküvő volt az étterembe. Gondoltunk rá, hogy miután megfelelően „megalapozzuk” mi is a hangulatot, benézünk mi is, de egy probléma adódott: nem volt nálunk még egy ing sem, hogy el tudtunk volna vegyülni. Próbálkoztunk, de nem tudtunk sajnos inget szerezni, így egy rövid drámaszakkör lebonyolítása után álomra hajtottuk a fejünket.

jch_fio_5

Vasárnap reggel korán ébredtünk az egyébként nevetséges 12:30-as meccs miatt, egy gyors reggeli után rögtön a stadionhoz vettük az irányt. Míg a tagjaink körbe járták a létesítményt, a vezetők számára következett a jegyek átvétele, természetesen soron kívül fogadtak minket a Viking vezetői. Christian szólt, hogy több, mint 70 holland szurkoló jön, és, hogy „élvezzük a meccset”, ha értitek, mire gondolunk… egyébként a Nucleónál egy meseszép olasz hölgy osztogatta a jegyeket, Falkónak meg is jegyeztük ezt, de Christian szólt, hogy neki felesleges mondogatnunk, ugyanis ő „meleg.” Jók is ezek a csipkelődések! :D Meghívást kaptunk egyébként egy pizzázásra, a Viking – Nucleo – Den Haag hármas több, mint 200 fővel duhajkodott a meccs után, de közöltük, hogy ránk még hosszú út vár rögtön a találkozó után egészen Budapestig.

1901131_10201392978458697_1685017776_n

A jegyek kiosztása közben sort kerítettünk egy interjúra a Den Haag ultráinak vezetőjével, jó barátunkkal Jaccóval, aki a Digi Sportnak mesélt a kapcsolatunkról, és elmondta, hogy alig várja, hogy Budapesten tekinthessen meg egy Fradi-Újpestet. A beléptető kapuhoz együtt vonult a JCH, nem kis feltűnést keltve ezzel, egy kuvaiti Juve drukker az Instagramon osztotta meg a rólunk készült videót: hát igen, kicsi a világ, a Juventus szeretete áthidalja a távolságokat!

Nem maradt mást hátra, mint a várva várt mérkőzés az ősi rivális ellen, amely a Juventus és a Den Haag szurkolóinak 25 éves barátsága tiszteletére szánt koreográfiával vette kezdetét a Viking, és a Nucleo jóvoltából. A találkozó nem volt túl magas színvonalú, a szurkolás viszont annál inkább, talán a szezon eddigi legjobb produkciója volt az ultrák részéről, nincs olyan ember, akit ne ragadott volna magával a hangulat! A fülünk azóta is az „ÓÓÓ, BIANCONERI ALÉ”-tól cseng, amit a Curva Sud 1. és a 2. szintje énekelt egymásnak, olykor hátat fordítva a meccsnek…zseniális volt!  A lenyűgöző teljesítményt nyújtó Asamoah pedig gondoskodott arról, hogy meglegyen az örömünk a hazaútra, óriási góljával elmondhatatlan örömöt szerzett számunkra, hiszen ez a gól egyben a győzelmet is jelentette, egy undorító, folyamatosan a Heysel-tragédián élcelődő ellenféllel szemben.

A lefújást követően – a megbeszéltek szerint – jó páran a játékos kijáróhoz igyekeztek, kampat ügyesen álcázta magát, ugyanis a biztonságiak nem tessékelték ki a belső parkolóból. Jó pár tagunknak sikerült néhány képet elcsípnie, Angelo Alessióval, Rubinóval és a többiekkel. Viszont a fő attrakció még hátra volt: az Aranylabda átadása. Kitaláltuk ugyanis, hogy a Juventus valamelyik segédedzőjének adjuk oda a trófeát, és Massimo Carrera, akit már ismerősként köszönhettünk,  örömmel segített nekünk. A Juventus 31. Scudettójának megszerzésében másodhegedűsből prímássá avanzsáló tréner bevitte közvetlenül a bejárat közelébe, és odaadta az egyik biztonságisnak. Ekkor még nem tudtuk, hogy mi lett az Aranylabda sorsa, amely mint utólag kiderült, Arturo Vidal családjánál kötött ki, a chilei zseni édesanyja, Jacqueline büszkén csókolgatta fia első, ám egészen biztosan nem az utolsó Aranylabdáját. Rendkívül büszkék vagyunk, hogy ideáig eljutott ez kezdeményezés, a Juventus Club Hungary Aranylabda révbe ért. A Digi Sport egyébként a Sport 24-ben is beszámolt az átadásról.

jch_fio_7

Természetesen, nem mehetünk el Kwadwo Asamoah mellett sem. A Fiorentina elleni bajnoki legjobbja a találkozó után megkapta a Juventus Club Hungary sálját, s üzent is a magyar tifosiknak: „Köszönöm a támogatást, veletek együtt bármire képesek lehetünk, üdvözletek nektek, szeretünk benneteket!” Nagy szavak, egy nagyszerű játékostól! Majd a játékos kijáróban a JCH drapériáját írta alá, az Instagramon pedig a hazaérkezés után köszönetet is mondtunk neki. Asa-nak úgy tűnik tetszett a gesztus – Claudio Marchisióval egyetemben (!) lájkolta ugyanis a posztunkat!

jch_fio_6

A találkozó után rendesen belekezdtünk az ünneplésbe, hasonlóba még nem volt részünk a visszaúton. Délután 17:00-kor indultunk Torinóból, éjfélig legalább ment az éneklés és a szurkolás, a kemény mag pedig új dalokkal üdvözölte a szervezőket: Tiborét a „Tibore, sz..ooool-e borért? Sz..ol-e boréééért?”, kampatot pedig a „Baj van a részeg tengeréggel” c. dal stílszerű átírásával, a „Baj van a részeg Kamanczival… minden áldott túrán” nótákkal „örvendeztették” meg. Nem csoda, hogy néhányan másnapra meg sem tudtak szólalni, mert egyáltalán nem volt hangjuk! A hazaúton még néhány interessel is találkoztunk, nyomatékosan a tudtukra lett hozva a tolvajoknak, hogy rossz csapatnak szurkolnak…

jch_fio_8

Hétfőn délelőttre értünk vissza Budapestre, bizton állíthatjuk: olyan túra áll mögöttünk, amit soha nem felejtünk el.

Köszönetet szeretnénk mondani azoknak, akik segítették ezt a túrát. Pintér Bandinak, és Hegedűs Józsinak a fuvart Torinóban. Jakab Zsoltnak a meccspóló terveinek megalkotását, Dikáczné Buzás Kingának az Aranylabda elkészíttetését, amely egyébként a komáromi Köbli Attila pazar munkáját dicséri. Dikácz Attilának a nőnapi ajándékot. A sofőrjeinknek, Stefanónak és Michelének a maximálisan korrekt hozzáállást. Massimo Carrerának az Aranylabda átadását, legközelebb magyar ajándékcsomaggal kedveskedünk neki! Tihany Viktornak az óriási munkáját, valamint a Digi Sportnak, akik lehetőséget biztosítottak a forgatásra, és teret adtak a Juventus Club Hungarynak a sportcsatornán. A Nemzeti Sportnak az Aranylabda publikálását. De legfőképp azoknak köszönjük, akik részt vettek ezen a túrán, óriásiak vagyok!

Úgy gondoljuk, a Fiorentina elleni túránkkal a Juventus Club Hungarynak ismét sikerült egy szintet lépnie. Eddig csak köszöntünk egymásnak az Öreg Hölggyel az utcán, ha találkoztunk, de most már kint van a ballagási fotónk a szekrényén. Ez a JCH!

A Digi Sport kisfilmjét a túráról EZEN a linken keresztül érhetitek el!

Túrakínálat, éld át te is a csodát! [LINK]

További képek megtalálhatóak a Facebook közösségi portálon!

KONTAKT: [juventusclubhungary@gmail.com]

Kamanczi Patrik írása

Juventus Club Hungary beszámoló kiemelt

dybalamask


(maximum 430 karakter)


öt + 1 =

  1.  2014.03.18. 17:50

  2.  3,321

  3.  kampat

  4.  0 darab

dybalamask


dybalamask

Kényelmesen böngészheted oldalunkat bármilyen böngészőn, platformon és felbontáson!

© 2012-2017

created by

Vélac