A JCHungary hivatalos közleménye

írta: kampat
0 komment 8 👁

A Juventus Club Hungary vezetősége összegezte a jelenlegi, meglehetősen kényes szituációt a Curva Sud, és a Curva Nord közötti vitáról.


Nagyon nehéz állást foglalni a jelenlegi szituáció kapcsán. Hirtelen az ultrák lettek a hibásak mindenért, de a kép ennél sokkal összetettebb.

Adott egy stadion, ahol folyamatosan nőnek a jegyárak, az ultrák szája be van fogva, hogy milyen dalokat énekelhetnek, milyen drapériákat vihetnek be, aki egy rossz szót is szól, három év kitiltást (DASPÓT) kap, és mehet a többi „nem kívánatos” személy mellé a TV elé. És mint azt korábban egy közeli forrástól megtudtuk, a klubnak teljes ráhatása van az értékesítésre, gyakorlatilag kattintásra dönthetik el, ki jut belépőhöz és ki nem.

Adottak az idegenbeli mérkőzések, ahol szintén folyamatosan nő a jegyár, Udinébe is a korábbi 28 euró helyett már lassan háromszoros áron mérik a ticketteket, csak azért, mert a Juventus játszik ott. A probléma egyszerű: az ultrák már nem tudják megfizetni ezeket az árakat, és a klub nem tesz semmit a megvédésük érdekében, s lekezelően viselkedik bármit is csinálnak. A családcentrikusság megszűnt a csapatnál, helyette a pökhendiség, urizálás, és kompromisszum ellenesség alakult ki. Gyakorlatilag a klub semmilyen tárgyalásra nem hajlandó velük, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Curva Sudot jelenleg a különböző jegyértékesítő cégek uralják, akik az Atletico ellen például 1000-1200 euróért kínáltak belépőket.

És nyilvánvalóan, nem vagyunk naivak: jegyeket árulni éveken keresztül hihetetlen üzlet volt nekik. De a bevételekből nem mindenki részesült, csupán néhány ember, így általánosságban nem állja meg a helyét, hogy az „ultrák” értékesítették őket. De tesszük hozzá: nekünk nem voltak negatív tapasztalataink, szinte mindig kaptunk annyi belépőt, amennyit akartunk, mindig ott voltak és akkor, amit megbeszéltünk előtte, és 200 eurós jegyár csak a leges-legnagyobb mérkőzéseken volt tapasztalható, nem egy hétfői Fiorentina elleni meccsen. Jelenleg pedig a belépők beszerzését két-három kontakton keresztül tudjuk megoldani, ami rengeteg munkával, és instabilitással jár.

A jelenleg tartó mélyrepülés a Drughi egykori vezetőjének, Cicciónak a halálával kezdődött, aki az utolsó időszakában már a klubnál dolgozott, és az ultrák és a klub közötti kommunikációért felelt, valamint az Andrea Agnelli elleni vizsgálatokkal. És, hogy hol a vége? Azt még mi sem tudjuk…

A Curva Nord és az oldallelátó kifütyülésével pedig abszolút nem értünk egyet. Hogy miért? Attól, mert valaki a Curva Sudban van, kötelező szurkolnia? Mi gátolja meg az Allianz Stadium egyéb szektorait, hogy buzdítsák a csapatot? Nonszensz, hogy azok az emberek élnek kritikával, akik a 80. percben lelépnek, hogy kisebb legyen a forgalom.

A Bianconeri szurkolóira mindig jellemző volt a széthúzás, és az önös érdekek előtérbe helyezése. Mi a JCH-nál mindig az összefogást, és a családcentrikusságot helyeztük előtérbe, és mindig szerettük az olyan embereket köztünk, akik hajlandóak voltak beállni a sorba annak érdekében, hogy a klubunk tovább tudjon fejlődni.

Nyilvánvalóan az ultrák rengeteget hibáztak az évek során, és fent említett okok miatt, a Curva Sud már sosem lesz a régi. De amíg a klub nem ül le tárgyalni a megfelelő személyekkel, semmilyen előrelépés nem várható. Annyi biztos, hogy mi nem akarunk lélektelen angol színházban meccset nézni, mert a futball a szenvedélyről szól.

Bojkott, viták, lázadás ide vagy oda, az Atletico Madrid ellen mi mindent felfüggesztenénk, és tiszta szívből szurkolnánk a csapatnak. A Kupából kiestünk, a Scudetto már a miénk, az álmunk pedig közös. Mindenkinek.

A Juventus Club Hungary 29 fővel fogja képviseltetni magát a mérkőzésen, rajtunk nem fog múlni a Csoda.

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!

A Juventus Club Hungary vezetősége

Mi csak ezt szeretnénk visszakapni, semmi mást…

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet