A Juventusnak dominálnia kell

írta: Ádám Németh
0 komment 6 👁

Andrea Pirlo a Cagliari elleni győzelmet követően kiemelte a mérkőzések dominálásának jelentőségét.


A Bianconeri másodszor úszta meg kapott gól nélkül a Serie A idei kiírásában, Cristiano Ronaldo duplájával pedig még az első félidőben kialakult a 2-0-s végeredmény. Torinói oldalról Federico Bernardeschi, a szárdoktól pedig Ragnar Klavan is a kapuba talált, ám ezeket a találatokat les címén érvénytelenítették.

„A játékosok változnak, a futballunk stílusa viszont nem.” – mondta Pirlo a DAZN-nak

„Remekül irányítottuk a mérkőzést, különösen az első játékrészben. Ez a teljesítmény jót tesz a játékosok önbizalmának.  A válogatott szünetről visszatérve mindig nehéz koncentráltnak lenni, de mi kiválóan fenntartottuk a megfelelő szellemiséget az első perctől fogva. Több játékosunk is van, aki meg tudja változtatni a mérkőzést, ha részt vesz a kontrákban, de figyelni kell az egyensúlyra is, különben könnyen kinyílhatunk.”

Arthur hét közben megszerezte első gólját a brazil válogatottban, és a szombat esti bajnokin is kiválóan teljesített.

„Ő az a játékos, akire vártunk. A spanyol bajnokságból érkezett, ahol teljesen más az alapfelfogás. Időre volt szüksége a beilleszkedéshez, de jó helyen van nála a labda, és tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy felszabaduljunk az ellenfél nyomása alól.”

„Komoly minőség rejlik a keretben, de ez önmagában nem elég. A meccsek dominálásához az is kell, hogy gyorsan tudjuk járatni a labdát. A játékosok is élvezik ezt az új stílust, és amikor nálunk van a labda, egy kicsit le is lehet lassítani, nem muszáj rohanni. A kezdetektől ezzel a fajta presszinggel próbálkoztunk, de nem sok időnk volt dolgozni rajta. Az egésznek az a titka, hogy minél gyorsabban visszaszerezzük az elvesztett labdákat, így pedig állandósítani tudjuk a nyomást, és meg tudjuk őrizni a labdát.”

Paulo Dybala a mérkőzés kései szakaszában állt be csereként, Morata és Ronaldo párosa azonban egyelőre felbonthatatlannak tűnik.

„Amikor Dybala teljesen felépül, több szerephez fog jutni. Egy régebbi megbetegedése miatt az elmúlt tíz napban antibiotikumokat szedett, de jól szállt be a mérkőzésbe, és erősebbnek tűnt.”

Ronaldo idén az első öt mérkőzése mindegyikén betalált, erre pályafutása során eddig egyszer volt példa, még a 2014-15-ös szezonban.

„Cristiano igazi profi, ezt mind tudjuk, edzésen és a meccseken is követendő példa mindenki számára. Egyetlen dolgot tudok tanácsolni neki, hogy folytassa ugyanígy!”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet