A nyerő taktika

írta: Ádám Németh
0 komment 781 👁

Andrea Pirlo az alkalmazott taktikai elemekről, valamint Chiesa és Kulusevski posztváltásairól beszélt a Dinamo Kijev elleni mérkőzés után.


A Bianconeri remekül kezdte a BL szezont, miután Álvaro Morata duplájával 2-0-ra legyőzte az ukrán ezüstérmes Dinamo Kijevet.

„Fontos volt, hogy a Crotone elleninél jobb teljesítményt nyújtsunk.” – mondta Pirlo a Sky Sport Italiának.

„Néhány dolgot a hétfői edzésen begyakoroltunk, kedd este pedig már szervezettebben is működött a csapat. Az első félidőben több helyzetet is kialakíthattunk volna, de onnantól, hogy megszereztük a vezetést, remekül kontrolláltuk a játékot.”

Érdekes taktikai húzás volt, hogy a háromvédős rendszerben középen Chiellini, a bal oldalon pedig Danilo kezdett. Hogy Pirlo kísérlete mennyire volt sikeres, nem igazán derülhetett ki, a kapitányt ugyanis a 18. percben sérülés miatt le kellett cserélni.

„Ez az ötlet a jobb oldali rotáció miatt született meg. Arra törekedtünk, hogy Kulusevski be tudjon törni középre, Cuadrado pedig előrébb mehessen.”

„Ellenfelünk Bonucci előretörései miatt nagy nyomást helyezett a védelem jobb oldalára, ezért került Giorgio középre. A sérülése miatt át kellett szervezni a dolgokat, de Demiral remekül elvégezte a feladatát.”

„Chielliniek már a válogatott meccsek után gondjai voltak a hajlítóizmával, ezért pihent a Crotone ellen is. Meglátjuk, mikor játszhat legközelebb.”

Egy sorral feljebb a bal szélen Chiesa, a jobbon Cuadrado remekelt, de ahogy Pirlónál mindig, ezúttal is lehetett pozícióváltásokra számítani.

„Azt akartam, hogy minél többen menjenek támadni. Chiesa bármelyik szélen helytáll, Kulusevskire vagy Ramseyre pedig trequartistaként is lehet számítani. Ne feledjük, Cristiano Ronaldo jelenleg nem áll rendelkezésünkre, Dybala pedig még nincs a legjobb formában, szóval a támadó alakzatban benne van a változás, de mindenki a helyén játszik. Chiesa remekül hozza, amit várunk tőle. Alapvetően szélső támadó, de amikor védekezni kell, ő lesz a negyedik középpályás. Mindkét szélen kiválóan tud játszani.”

A második félidőben Dybala szezonbeli debütálására is sor került, ám az argentin még messze nem volt topformában.

„Este még nyilván nem volt száz százalékos, folyamatosan játszania kell ahhoz, hogy visszanyerje a formáját.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet