“A szezon befejezése lenne a legnagyobb siker”

írta: Ádám Németh
0 komment 5 👁

Giorgio Chiellini szerint Cristiano Ronaldo pozitív vírustesztje ellenére is jól érzi magát, mindenkinek előre kell néznie, az igazi siker pedig az idény zökkenőmentes befejezése lenne.


Az Olaszország-Hollandia Nemzetek Ligája találkozót ma 20:45-kor rendezik a bergamói Gewiss Stadionban, a mérkőzést azonban beárnyékolja a pozitív Covid-tesztek számának emelkedése a labdarúgók körében. Többek között a Juventus sztárja, Cristiano Ronaldo, és az olasz válogatott Stephan El-Shaarawy is elkapta a vírust.

„Az esetszámok emelkedése egyáltalán nem meglepő, de nem tehetünk mást, mint megyünk előre, és betartunk minden óvintézkedést, mert nem állhatunk meg.” – mondta a Juventus kapitánya a sajtótájékoztatón

„Elsősorban gazdasági okokból nem állhatunk le, hiszen a futball egy fontos iparág. Ezen kívül a társadalmi igények miatt is folytatnunk kell, hiszen a következő hetekben alighanem egyre több minden fog bezárni. Készen állunk arra, hogy megtegyük amit kell, és vállaljuk a kockázatokat.”

„Beszéltem Cristianóval, jól érezte magát, épp napozott. Vissza fog térni, mikor készen áll. Nem félünk, de ez egy komoly zavaró tényező, és tisztában vagyunk vele, hogy az elkövetkező hónapok nagyon nehezek lesznek. Közös meggyőződésünk, hogy a futball érdeke, hogy ne álljunk le. Idén az igazi siker az lesz, ha be tudjuk fejezni a szezont. Az eredmény most másodlagos.”

A Sassuolo vezetőedzője, Roberto De Zerbi az NBA-ben használt „buborékot” látja megoldásnak.

„Ez nagyon nehéz, ugyanis a kellő felszereltség még nincs meg. Egy amolyan „félbuborék” már van arra az esetre, ha beérkezik egy pozitív eredmény. Hozzá kell szoknunk a helyzethez, együtt kell élnünk a vírussal, és minimalizálni a kockázatokat”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet