Allegri: 5 elhullajtott pont

írta: Pite
0 komment 13 👁

Massimiliano Allegri szerint csapata nem vette komolyan az előző mérkőzéseken látott figyelmeztető jeleket, ugyanakkor megindokolta döntését Paulo Dybala padoztatásával kapcsolatban.

A Juventus 2015 augusztusa óta először veszített el hazai bajnoki mérkőzést, azaz egy 57 mérkőzés óta tartó veretlenségi széria (50 győzelem, 7 döntetlen) szakadt meg tegnap este. Egy jól összerakott Lazio vitte el a 3 pontot az Allianz Stadiumból a kétgólos Ciro Immobile vezetésével, aki ezzel már 11 találatnál jár és átvette a vezetést a góllövőlistán Paulo Dybalától.

„Már a Torino, a Sassuolo és az Atalanta ellen is voltak figyelmeztető jelek. A mérkőzés közben enyhül a koncentrációnk és kemény árat fizetünk ezért.”

„Bergamoban és most összesen 5 pontot hullajtottunk el, még nem fogtuk fel, hogy a Scudetto megnyeréséért minden áldott nap küzdenünk kell.  Nem egyszerű folyamatosan robotolni. Voltak, akik fáradtak voltak, mások kisebb fájdalmakkal küszködtek, de ezek nem kifogások, egyszerűen elhullajtottunk 5 pontot. Most már a következő fontos mérkőzéssel kell foglalkoznunk, szerdán nyernünk kell a Sporting ellen a Bajnokok Ligájában.”

„Egy nagyon jól szervezett Lazio ellen léptünk pályára, amely veszélyes kontrákat tud vezetni. Csalódott vagyok, hogy ilyen könnyen elveszítettük a labdákat, nem ütköztünk, különben a Lazionak esélye sem lett volna a térfelünkre lépni az első félidőben.”

„Ezek a pillanatok döntik el a mérkőzést. Ha itt-ott elveszítünk egy-egy pontot, a végén nem nyeri meg a csapat a bajnoki címet.”

Douglas Costa újból kezdőként kapott lehetőséget, de a mérkőzést ezúttal sem játszotta végig.

„Douglas Costa néhány dolgot jól csinált, néhány dolgot kevésbé jól, de ezúttal jobban teljesített, mint korábban.”

Dybala meglepetésre csak a kispadon kapott helyet Alex Sandro mellett, az argentin azonban pályára lépett a második félidőben. Volt is egy kapufája, majd a hosszabbításban egy döntő tizenegyest rontott, amellyel 1 pontot otthon tarthatott volna a Juventus.

„Dybala csütörtök éjjel érkezett vissza a válogatottól és nem érezte jól magát, csak egy edzésen vett részt. Bentancur pénteken tért vissza és egyáltalán nem edzett. Néhányan tehát elég későn érkeztek meg Dél-Amerikából, páran sérüléssel is bajlódnak, de ez sajnos ezzel jár.”

„Mondtam Paulonak, hogy nyugodjon meg és ne aggódjon, előfordulnak ilyen pillanatok egy játékos életében. Tovább kell küzdenie és azonnal vissza kell térnie a helyes útra.”

„Mint mondtam korábban is, én támogatom a VAR-t, de örülnék, ha kevesebbszer szakítanák félbe a játékot.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet