Allegri: A haragból kell építkeznünk

írta: tjromaan
0 komment 6 👁

Az sajtótájékoztató során számos kérdés merült fel, melyre a csapat vezetőedzőjének kellett válaszolnia. A felmerülő témák közt volt a cardiffi BL fináléban elszenvedett vereség, az új érkezők és távozók illetve az új szezon kezdete, beleértve a vasárnap esti Olasz Szuperkupa döntője is.

“Az a féle edző vagyok, aki a lehető legkisebb okozott kárral szeretne dolgozni a csapatánál. A döntő után válaszúthoz értem, miszerint képes vagyok-e folytatni, vagy sem. Úgy döntöttem, hogy igen. Hiszem, hogy ez a csapat képes lehet megismételni a tavalyi nagyszerű szezont.”

“A csapat egymás után 6 bajnoki címet, számos Olasz Kupát és Olasz Szuperkupát nyert, valamint három év alatt kétszer jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Természetesen a keserűség még mindig kísért minket, de csak a pozitívumokra szabad gondolnunk.”

“Most egy új szezon fogja kezdetét venni, ahol a cardiffi vereségből származó düht kell felhasználnunk. Az elsődleges célunk, hogy márciusban még minden fronton harcban legyünk.”

“A Lazio remek előszezont produkált, ahol rengeteg gólt szereztek és keveset kaptak. A Juventus mindig is tisztelte az ellenfelét, s ez holnap is így lesz.”

“Augusztusban már egy trófeáért játszunk, aminek a hátránya, hogy nincsenek még jó formában a játékosok, így rendkívül nagy szükségünk lesz a kellő koncentrációra.”

“Amikor új játékosok érkeznek a csapathoz, mindannyiuknak végig kell menni az adott úton, hogy felismerjék, hogy mit is jelent maga a Juventus. A fiatal játékosoknak szerencséjére ott vannak a keret tapasztaltabb tagjai, akik a segítségükre vállnak.”

“Bentancur kivételes tehetség, egy profi, intelligens játékos, ami nagyon fontos a mai világban. A középpálya tengelyében számítok rá, ám a nyáron rendre a széleken szerepelt, ennek nincs nagyobb oka, csak annyi, hogy nem volt arra a posztra elegendő játékosom.”

“A holnapi mérkőzésre nevezett kezdőcsapatomban van még három-négy kérdőjel, így nehéz lenne elárulnom a kezdőcsapatot. Gigi Buffon biztos, hogy játszani fog, ahogy Higuain és Dybala is. Na jó, Mario Mandzukic is kezdeni fog. Ennyit elárulhatok.”

“Bonucci egy nagyszerű játékosa volt a Juventusnak, aki rengetegett tett a csapatért, és ez fordítva is igaz. A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk az az, hogy ha hozzá hasonló játékost keresünk, aki ugyanazt a játékstílust tudná képviselni. Lehetetlent nem kérhetek Lichtsteinertől sem, hogy Dani Alves játékát hozza. Minden játékos egyedi és a saját erősségeire kell alapozni a játékát. Épp az új játékosok képességei miatt váltottunk a négy védős rendszerre. Senki sem egyforma, így időbe fog kerülni, míg megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt.”

 

www.football-italia.net 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet