A barátaid se maradjanak le róla

Mint ismert, a Juventus az olasz bajnokság első fordulójának a nyitányán egy rendkívül fordulatos mérkőzésen az utolsó pillanatban, idegenben 3-2-re legyőzte a Chievo együttesét.

A mérkőzés összefoglalója:

A lefújást követően Massimiliano Allegri vezetőedző csak félig-meddig volt elégedett a csapata játékával.

Kissé elaludtunk a védekezésben, illetve a passzaink sem voltak közel sem olyan dinamikusak, mint az előzetesen elterveztük. Sajnos úgy gondoltuk, hogy ez a meccs már 3 perc után kézben van, és visszavettünk a tempóból. Ha egy csapat hagyja, hogy letámadják, és kihagy a védekezésben, akkor gólt fog kapni – ripakodott finoman a játékosaira az olasz tréner. – Szükségünk volt viszont egy ilyen meccsre, mert ez egy kisebb pofonnal ért fel a számunkra. Már korábban felhívtam a figyelmét a játékosoknak: ez a szezon más lesz, minden bajnoki mérkőzés pokoli kemény lesz, nem dőlhetünk hátra. A lényeg, hogy az elején mindenki ellen begyűjtsük a három pontot – nyilatkozta a Sky Sports Italiának.

Allegri ezt követően a zebrák színeiben első tétmeccsét játszó Cristiano Ronaldóról is szót ejtett.

C. Ronaldo fizikailag kiváló teljesítményt nyújtott, noha csak egy hete edz közösen a csapattal. Kár, hogy nem sikerült gólt szereznie. Megvoltak a lehetőségei, de Stefano Sorrentino remekül védett. A középpályásokkal meg kell még találnia a közös hangot. Ha a társak felnőnek hozzá, minden rendben lesz. Ami meglepett, hogy C. Ronaldo pillanatok alatt beilleszkedett az öltözőbe, a motivációja pedig úgy érzem, hogy a többiekre is kezd átragadni – osztotta meg a tapasztalatait Allegri.

Az olasz tréner a kapott gólok kapcsán is véleményt formált.

A legnagyobb gondunk az volt, hogy a koncentrációnk alább esett. Khedirát sokan kritizálják, de ma szerintem jól játszott. Cancelo hasonlóan, remek felfutásai voltak, de a tizenegyes után úgy éreztem, hogy kissé ostorozza magát. Ilyenek viszont előfordulnak. Ha ennyi támadójátékosunk van a pályán, akkor mihamarabb le kell zárni a meccset. Ebből mindannyian, köztük én is tanultam, de meg fogjuk találni az egyensúlyt, amely győzelemre vezet majd minket – zárta nyilatkozatát Allegri.