Allegri: Az én hibám

írta: Del Tomino
0 komment 7 👁

A Juve szenvedett a Lazio ellen, de végül valahogy csak kiszenvedte a győzelmet. Két portugál döntött a hajrában, Cancelo és Ronaldo, akik végül megszerezték a három pontot a Bianconerinek, ezzel tovább növelve az előnyt a Napoli előtt. 11 pontos az előny a kékekkel szemben, íme Massimiliano Allegri kommentje:

“A 60. perc után egy kicsit elvesztettük az uralmat a pályán, kedvező helyzetbe hozva Immobilét – mondta a mester a SkySportnak adott interjújában – De az utána következő fél órában már jól játszott a csapat. Az első félidőben mintha 10 különböző mezt kaptunk volna a szertárostól, nehezen mentek a passzok a pályán. A második félidőben jobban játszottunk, aztán jött az a bizonyos öngól, majd jött a kétgólos hátrány kockázata. Egy nehéz mérkőzést nyertünk meg, de Rómában a Lazio ellen senki sem várhat el könnyebbet. Kiváló fizikai állapotban vannak, és mindent megtettek a győzelemért. A felelősség az enyém, mert megpróbáltam Emre Cant egyedül játszatni a védelem előterében, ami igen hálátlan feladat, a második félidőben be is tettem mellé Bentancurt. A cserék fontossága? A padról beálló játékosok a legfontosabbak, a csapat elkezdett játszani Cancelo és Bernardeschi játékba állásával. Tudtuk, hogy mennyire fontos mérkőzés ez a Napoli elleni vereség után, egy mai győzelem minőségbeli ugrást jelentett volna lélektanilag.”

Ha nincs Pjanic, két ember kell a helyén

“Szét kellett volna húznunk a Laziót – folytatta Allegri – Nem tettük, és nagyon jól gyakoroltak ránk nyomást a középpályán. Kívülről tényleg úgy néztünk ki, mintha 10 különböző színű mezzel álltunk volna ki játszani, legalábbis ha a passzok minőségét nézem. A középpályán Can szinte teljesen egyedül volt, egyedül hagyták, ami nem tett neki túl jót, nem az az igazi posztja, ez nem szidás, nem az ő karakteréhez illik. A következő alkalommal amikor Pjanic nincs a pályán, már két játékossal kell felállnunk ott, ahol ma csak egy volt. De szerdán még nem lesz, Bonuccinak pedig a bokája gyengélkedik, de az is igaz, hogy lesz pluszban egy Caceresünk.
Szczęsny, mint kulcsfontosságú szereplő? Tudjuk milyen jó kapusunk van, aki sokat fejlődött az utóbbi időben mind játékban, mind fejben.” – zárta mondandóját Allegri.

 

sport.sky.it

Fordította: Kacskovics Doma

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet