Allegri: Benatia hozott egy döntést, mi pedig nem tarthattuk vissza

írta: Del Tomino
0 komment 6 👁

A bianconeri edzője a Lazio elleni összecsapást megelőző sajtótájékoztató alkalmával beszélt a klub átigazolási stratégiájáról, valamint a lehetséges összeállításról.


“Nagyon akartam Cacerest, egy pozitív srác, ismeri a járást, sokat tud adni nekünk. Benatia hozott egy döntést, a játékosok akarata ellen pedig nem szabad tenni. Keant nem engedem el.”

A Lazioról: Nehéz küzdelemre számítok.

Mind a pályán, mind pedig az átigazolási piacon, a Juventus főszereplő idén januárban. A Lazio elleni meccs előestéjén tartott sajtótájékoztatón a Zebrák edzője többek közt az éppen végéhez érő, Martin Caceres visszatéréséről szóló tárgyalásokról is szót ejtett.
“Nagy szerencsénk van, hogy Caceres elfogadta az ajánlatunkat, ismeri a rendszert, és nagyon jó játékos. Hamarosan Barzagli is felépül, így teljes lesz a védelem. Martin az a játékos, akit nagyon szerettem volna visszahozni. Benatia elvágyódott, máshogy döntött, mint ahogy mi elképzeltük együtt, de senkiben nincs harag. Caceres sokat tud nekünk adni. Több más játékost is megnéztünk, de négy hónappal a szezon vége előtt egy új játékosnak meg kell tanulnia a csapat nyelvét, meg kell erősödnie fizikailag és még sok egyéb indokot mondhatnék… Martin viszont teljesen felkészült. Caceres – folytatta Allegri – egy olyan játékos, aki már amikor elhagyta a Juventust, azt mondtam hogy a BBC trió szintjén van. Tud játszani kettő a kettőben középen, úgy érzem ez már jobban is megy neki, mint a szélen. Nem utolsó sorban egy pozitív srác, és pozitív játékosokat a csapatban tudni mindig is a legfontosabb, és megelégedéssel tölt el”.

“Benatia úgy döntött, hogy elmegy. Nem érdemes a játékosok akarata ellen tenni”

Allegri később rátért Benatia átigazolási kérelmére: “Decemberig hat mérkőzést játszott, ezután döntött, de én úgy gondolom, hogy ez a döntés nem azon alapult, hogy játszik-e, vagy sem. Többek között Katar is felmerült, tehát szerintem a vezetőség mérlegelt, és elfogadta a szándékát. Főleg azért, mert egy játékost az akarata ellenére marasztalni értelmetlen lenne. És akárhogyan Benatia a Juventusban igen jó szezonokat futott, én is sajnálom hogy elmegy, de nem bújhatok bele a játékosaim fejébe, hogy meggondolják magukat. Így döntött, ennyi.” – összegezte végül a bianconeri edzője.

“Pogba? Nehéz visszatérés ez. Keannek itt kell maradnia”

“Még egy lehetséges visszatérés lehetne Pogbáé? Úgy gondolom ez nem lenne egy egyszerű művelet. Benatia távozása, ami miatt szörnyen csalódott vagyok, és Caceres visszatérése, amitől viszont rendkívül boldog, fontos lesz Rugani fejlődésében is, aki most több lehetőséget fog kapni, hogy bizonyíthassa az eddigi négy évben elért fejlődését” – mondta Allegri. Majd folytatva a gondolatmenetet: “Keannek a Juventusban kell maradnia, februárban lesz 19 éves, és még nagyon sokat kell tanulnia a fociról. Szerencsés, hogy a Juventusban lehet. Egy másik csapatban ugyan talán meglenne a több játéklehetőség, viszont azt kockáztatná, hogy derékba töri az itt elérhető fejlődését. Hány ilyen tehetség ment el, hogy aztán 5-6 évvel később visszatérve újrakezdjen mindent? A fiatalok így egy fejlődési utat járnak végig. A Juventus az ideális hely, hogy valaki a legjobbá váljon, ahogy Ruganival is történt, akinek megvolt hozzá az ereje, hogy itt maradjon négy évet, és ez most meg is látszik rajta amikor játszik. Szerintem aki elmegy a Juvéból, hibát követ el” – fejezte be Allegri.

Cancelo a padon kezd

A zebrák mestere végül a rómaiak elleni összecsapásról ejtett pár szót: “Egy kemény mérkőzést várok. A Lazio most először fog megpróbálni megverni egy nagyot, reméljük ez nem sikerül holnap. 15 játékossal megyek, Cancelo visszatér, Mandzukic a Parma ellen jön, talán Khedira és Pjanic is a csapattal fognak edzeni már hétfőn. A Lazio fizikailag és technikailag is erős, és ahogy a Juve, sok gólt szerzett állított helyzetből, valamint pláne otthon sokat lőnek kapura. Holnap nyilván meg akarják majd bosszulni rajtunk a Napolitól elszenvedett vereséget, nekünk viszont a folytonosságot kell mutatnunk a pályán, ami rendkívül fontos. A bajnoki cím még messze van, nagyon sok győzelem kell hozzá, és minden megnyert meccs egy újabb nagy lépés. Az egyetlen kérdés ami a meccset illeti, hogy két vagy három középpályással állunk-e ki. Cancelo a padon kezd majd, arra az esetre, ha egy sürgős csere kell majd” – mondta az olasz szakember.

sport.sky.it

Fordította: Kacskovics Doma

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet