Allegri: A BL győzelem egy álom, nem célkitűzés!

írta: kampat
0 komment 2 👁

A Juve az előző három BL döntőből kettőn pályára lépett, de annak ellenére, hogy nem győztek, Allegri még mindig reménykedik, hogy magasba emelheti a trófeát, és úgy véli, hogy a klub „minőséget adott” a kerethez.

A Bianconeri trénere az UEFA.com-nak nyilatkozott: „Az elmúlt három év fantasztikus volt, kétszer BL döntőt játszottunk. Az első váratlan volt, míg a másodiknál tényleg reménykedtünk abban, hogy megnyerjük a trófeát. Nem sikerült, de még így is sikernek tekinthető, ugyanis nem mindenki játszhat a Bajnokok Ligája döntőjében. A BL megnyerése nem lehet a célunk, sokkal inkább egy álom számunkra. És ahhoz, hogy ez az álom valóra váljon, sok éven át keményen kell dolgozni, és mindenekelőtt fejleszteni kell a mentális felkészültséget.”

„A Juventus célja Európa legjobb nyolc klubja közé bekerülni. Ehhez minőségi játékosokat kell szerződtetnünk, és úgy gondolom, a klub nagyon jól dolgozik ebben a tekintetben. Hogy jobbak lennénk, mint tavaly? Sok új igazolásunk van, de ez mindig is így volt a Juvénál. Az első és a második döntőhöz képest, három év alatt mindössze négy játékos maradt a kezdőből. A klub minőségi futballistákat igazolt, és az eredmények azt igazolják, hogy jó úton járunk. A győzelem érdekében rengeteg kemény munkára van szükség, és motiváltnak kell maradnunk. Végső soron a motiváció a különbség. Minden évben egyre nehezebb lesz, és a hét Scudetto egyhuzamban valóban rendkívüli lenne. Erős csapatunk van, még akkor is, ha technikailag és taktikailag fejlődnünk kell.”

„A mi csoportunk? Sokkal kiegyensúlyozottabb, mint aminek látszik. A Barcelona mellett a Sportingnak és az Olympiakosnak is komoly nemzetközi tapasztalata van. Nem könnyű pontokat szerezni ebben a csoportban, és bárhol el lehet hullajtani őket. Miért olyan különleges Buffon? Mert az elmúlt 20 évben a világ legjobb kapusa volt. Ő egy rendkívüli srác, egy példamutató profi. 39 éves lett, de őt választották a BL legjobb kapusának, ez tényleg különleges. Hogy mi lehet a titka? Véleményem szerint az a lelkesedés, ahogyan futballozik. Olyan, mint egy gyerek. Hogy Dybala meddig juthat el? Valóban fejlődött, mióta a Juventushoz igazolt. Pazar kvalitásokkal rendelkezik, de még mindig rengeteg potenciál van benne. Nagyon jól kezdte a szezont, de még csak most dördült el a rajtpisztoly. Szüksége van egy nagyszerű szezonra a Bajnokok Ligájában, ez a célja.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet