Allegri dühösen reagált a kritikákra

írta: Pite
0 komment 3 👁

Massimiliano Allegri meglehetősen rosszul fogadta a csapatát ért kritikákat, szerinte ugyanis a szurkolók teljesen elveszítették az objektivitásukat.

Összességében nézve kijelenthető, hogy nem szégyen döntetlent játszani az angol bajnokság tavalyi ezüstérmesével, amely idén a Bajnokok Ligája csoportkörében maga mögé utasította a címvédő Real Madridot és a Borussia Dortmundot is. A szurkolók problémája leginkább a játék képével volt (33%-os labdabirtoklás hazai oldalon), valamint azzal, hogy a 2 gólos előny megszerzése után visszaállt a csapat védekezni.

„Érdekes játék a futball, a lehetséges 3-0 helyett 2-1 lett, majd a 3-1 helyett 2-2. Szerintem mindenki tudta, hogy nem lesz ez egyszerű menet. Londonban olyan lesz, mintha döntőt játszanánk” – mondta Allegri a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A Juventus edzője akkor fakadt ki a sajtótájékoztatón, amikor az újságírók arról kérdezték, hogy szerinte mi ment félre ezen a meccsen.

„Kane fejesén kívül, amelyet Buffon megfogott, nem volt egy igazi helyzete sem a Tottenhamnek. A második félidőben változtattunk pár dolgot, de összességében jó meccset játszottunk.”

„Az első gól előtt kinyíltunk, a második meg egy szabadrúgásból érkezett. A foci néha ad, néha elvesz, de szerintem senkinek semmi oka rá, hogy depresszióba süllyedjen. Nagyon el van tévedve az, aki azt hitte, sima 4-0-al lehozzuk ezt a meccset. Talán az elmúlt három év két döntője sokakra káros hatással volt.”

„Teljesen irreleváns az, hogy most ki nem állt a rendelkezésemre. A csapat jól játszott, vezettünk és a második félidőben veszélyesebbek voltunk, mint ők. A Tottenham nagyon jó teljesítményt nyújtott, Londonban pedig rajtuk lesz a nagyobb nyomás.”

„Megleptük őket a kezdésünkkel és valamit reagálniuk kellett. Be lettünk szorítva, mert a szélsőink túlságosan mélyen játszottak, ezért nagy kár, de ki kell harcolnunk a továbbjutást Londonban.”

„Nem én kértem a csapatot, hogy álljon vissza, a Tottenham erőltette ránk a játékát. Az első ilyen 25 perc után, amikor be voltunk szorítva, egyszerűen már nem tudtunk kijjebb jönni.”

„A BL egy álom és egyben egy cél is, de nem egyszerű megnyerni. Szerintem az emberek elveszítették az objektivitásukat. A Juventus a győzelemért játszik, de nem mi vagyunk a favoritok. Nem lehet minden évben döntőt játszani. Szerintem nagyszerű szezont futnak a fiúk, de ettől még nem lehet azt gondolni, hogy egy sima 3-0-s eredménnyel be fognak jutni a legjobb 8 közé.”

„Ez nagyon irritál, mert az embereknek semmi képük nincsen a csapatok valós dimenzióiról. Az első cél a Scudetto, és az sem lesz egyszerű. Aztán majd megpróbálunk továbbjutni a BL-ben.”

„Érthetetlen számomra, hogy a szurkolók miért esnek teljes letargiába a 2-2 után. Nagyon ijesztő ez a hangulatingadozás. Sosem voltunk mi ennek a párharcnak a favoritjai. Az elejétől kezdve 50-50% volt az esélye mindkét csapatnak és ez továbbra is így van. Az embereknek fel kell fogniuk, hogy a győzelem sosem magától adódó, az továbbra is egy különleges dolog. Ez a csapat sorban 6 bajnoki címet nyert és kétszer bejutott a BL-döntőbe.”

„A Juventus és a Tottenham is olyan csapat, amelynek megvannak a maga ambíciói a továbbjutást illetően, de a Bayern Münchennel, a Barcelonával vagy a Real Madriddal szemben van egy kisebb lemaradása. Sőt, ehhez a listához még hozzávenném a PSG-t és a Manchester City-t is. A következő szezon még nehezebb lesz, csak a legjobb csapatok jutnak el a döntőig, a Juventus pedig három kiváló idényt tudhat maga mögött.”

A visszavágót március 7-én játsszák a Wembley-ben.

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet