Allegri: Dybala kezdeni fog

írta: Pite
0 komment 5 👁

A Juventus ma este megkezdi az idei kupasorozatát, az elmúlt három Olasz Kupát elhódító Bianconeri a Genoát fogadja. Massimiliano Allegri a mérkőzésen túl hosszasan beszélt Dybala mellőzéséről is.

A Juventus csak a nyolcaddöntőben csatlakozik be az Olasz Kupa küzdelmeibe, ellenfele a már két körön túljutó Genoa lesz.

„Először is ez egy nagyon fontos sorozat. A Juventus idén is versenybe száll a kupáért, melyet az elmúlt három idényben egyaránt megnyert, úgyhogy megpróbálunk idén is addig eljutni, ameddig csak lehetséges és bejutni a döntőbe. Nagy lökést adna a csapatnak a továbbjutás, ugyanis szombaton a Romával találkozunk, szóval nagyon fontos négy nap áll előttünk. Az Olasz Kupa pont annyira fontos, mint a bajnokság és a Bajnokok Ligája.”

Paulo Dybala kiválóan kezdte a szezont, teljesítménye azonban fokozatosan visszaesett és az előző két mérkőzésen csak a kispadon találta magát.

„Dybala kezdeni fog. Nem arról van szó, hogy két nap alatt visszanyerte a formáját, de keményen dolgozik és vasárnap is jól teljesített, amikor beállt. Ez a mérkőzés olyan lesz, mint az összes többi, meg kell nyernünk és talán pont ez lesz az, amikor átszakad nála a gát és megint gólokat szerez. Azonban nem gondolom, hogy problémája lenne a gólszerzéssel, szezononként 15-20 gól is benne van.”

„Mindezeken túl Dybala a képességei alapján többre is hivatott: gólpasszokat is kell adnia. A többiekhez hasonlóan Paulo is intelligens játékos és tisztába van vele, hogy fontos mérkőzés ez számára és az egész csapat számára is.”

„Az előző néhány mérkőzésen új felállásban (4-3-3) játszottunk és leszedtem őt, ilyen egyszerű a történet. Ha Paulo szerepet kap, ki kell használnunk a benne rejlő képességeket. Ebben a rendszerben azonban csak a középcsatár poszton juthat neki hely. Azt még el kell döntenem, hogy ezen a mérkőzésen Higuain és Dybala egyszerre játsszon, vagy Dybala lesz az egyedüli ék.”

„Senkit sem fogok külön vizsgálgatni, minden nap látom őket a pályán. Mindenki jó edzésmunkát végez, mindenki számára fontos teszt lesz ez. Lesznek változtatások, de két-három emberen kívül azok kapnak szerepet, akik szinte mindig játszottak eddig is.”

„Lichtsteiner sokat játszott, Rugani sokat játszott, Barzagli és Chiellini mindig játszott. Asamoah is sokat pályán volt, Bentancurnak is megvoltak a maga mérkőzései és Marchisio is sokat játszott. Aztán Dybala, Bernardeschi és Douglas Costa is olyan játékosok, akik mindig szerepet kaptak, szóval nincsen semmilyen probléma.”

Egy-két gond mégis akad, újból sérülések nehezítik ugyanis Allegri dolgát, Mario Mandzukic és Mattia De Sciglio is sérülten fejezte be a hétvégi bajnokit.

„Nehéz elképzelni, hogy bevethetőek lesznek. Mandzukic lábát 13 öltéssel varrták össze, míg De Sciglionak a hajlítóizmával vannak gondok, a következő napokban kiértékeljük a kettejük állapotát.”

A tavasszal súlyos sérülést szenvedő Marko Pjaca azonban már Allegri rendelkezésére áll, értelemszerűen komoly mérkőzéshiányt kell pótolnia. Lehet, hogy már a Genoa ellen szerepet kap?

„Szerintem Pjaca egyedüli középcsatárként és valakivel párban is jól tudna teljesíteni a csatársorban. Gyors, technikás és mozgékony, olyan játékos, aki jól kihasználja az adódó területeket. Ami ezt a mérkőzést illeti, a célunk, hogy továbbjussunk, az nem számít, hogy Pjaca vagy más játszik-e majd. A legfontosabb, hogy jó mérkőzést Játsszunk.”

„A csapatnak azt fogom mondani, hogy az Olasz Kupa elhódítása az egyik idei évre kitűzött célunk, a győzelemért lépünk pályára. A Roma elleni szombati mérkőzésen mindenki megfelelően motivált lesz, készen is állunk rá, de most a Genoa ellen megvan annak a csekély kockázata, hogy visszaesünk. Ez nem történhet meg, a Juventusnak a győzelemért kell játszania és tovább kell jutnia. Nincs kifogás az alibi semmilyen formájára.”

„Felesleges most a Roma elleni mérkőzésről beszélni, nehéz mérkőzés áll előttünk és erre kell koncentrálnunk. Szerencsére azt hallottam, hogy telt ház lesz majd az Allianz Arénában, ez biztos nagy lökést ad majd, hogy elkerüljük a lehetséges kiesést. Ha mégis kiesnénk, akkor más hangulatban lépünk pályára a Roma ellen, mert egy olyan sorozatból esnénk ki, amelyben győznünk kellene.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet