Allegri: Egy agresszív Juventust akarok látni

A múlt heti Olasz Szuperkupa győzelmet követően folytatódnak a Serie A küzdelmei, a Juventus pedig hétfő este a Chievo Verona együttesét fogadja. Massimiliano Allegri a szokásos, mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával osztotta meg gondolatait az újságírókkal.

Az ellenfélről

“A Chievo az elmúlt hét mérkőzéséből ötöt zárt döntetlennel, egy győzelem és egy vereség mellett. Visszanyerték a bentmaradásba vetett hitüket, úgyhogy oda kell figyelnünk rájuk, mert a végsőkig küzdeni fognak. Holnap agresszívan kell játszanunk, és fontos hogy kezdettől fogva nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Készen kell állnunk és egy pillanatra sem szabad lebecsülnünk őket.
Megnyertük az első trófeánkat, miközben átléptünk a szezon második szakaszába. Jelenleg, a legnagyobb hibát akkor követhetjük el, ha ülünk a babérjainkon, amivel azt kockáztathatjuk, hogy rövid időn belül elveszítünk mindent.”

A kezdőcsapat

“Néhány játékos pihenni fog a hétközi kupadöntő folyamányaként. Perin áll majd a kapuban, a védelemben pedig Rugani fog kezdeni, Chiellini vagy Bonucci helyén. A jobb oldalon ott lesz De Sciglio, a balon pedig Alex Sandro. Két vagy három középpályással fogunk felállni, amennyiben az előbbi mellett döntök, úgy Douglas Costa és Bernardeschi is kezdeni fog.

Khedira visszatérésére úgy tekintünk, mint egy januári erősítésre.

A helyzetek kialakításában nincs hiány, a játékunk pedig gyakran gyorsabb, mint a múltban bármikor, köszönhetően a játékosok jellemzőinek. A rendelkezésemre álló srácok jó állapotban vannak, Mandžukić-ot pedig szeretném visszakapni a Lazio elleni összecsapásra, de nem lesz egyszerű.

Barzagli folyamatosan dolgozik a felépülésén, ahogy Benatia is. Cuadrado továbbra sem elérhető, Pjanic pedig vádlisérülést szenvedett, de a holnapi mérkőzést egyébként is kihagyta volna, úgyhogy most lesz egy hete pihenni és felépülni.”

A siker receptje

“Nap mint nap a gázpedálon kell tartanod a lábad, ahhoz hogy az összes célod elérd. A legnehezebb a scudettóért folytatott küzdelem, a Bajnokok Ligája azonban egészen más.
Ez a mi erősségünk, a képesség a folyamatos, kemény munkára a fejlődés érdekében.

Meg kell tanulnunk lezárni a mérkőzéseket, máskülönben csak rizikót vállalunk. Ez igaz a kieséses párharcokra és a Serie A mérkőzésekre egyaránt.” – zárta a sajtótájékoztatót Allegri.

 

A mérkőzést a DIGI Sport 1 közvetíti 20:15-ös kezdéssel.

 

juventus.com

Leave a Reply