A barátaid se maradjanak le róla

A Juventus mestere elismerte, hogy jogosan küldték el a kispadtól az Atalanta elleni szerdai kupameccs során, valamint hozzátette, hogy az eredmény már egy ideje “lógott a levegőben”.


A csapat meglepően simán kapott ki 3-0-ra attól az Atalantától, amely az utóbbi időben az egyik legizgalmasabb futballt játsza Gian Piero Gasperini irányítása alatt.

Castagne szerezte meg a vezetést az Atalantának, majd Zapata növelte az előnyt 6 perccel az első félidő vége előtt, közvetlenül ezután pedig Allegri lett a főszereplő, akit a negyedik játékvezetővel történő heves szóváltást követően a játékvezető leparancsolt a kispadról.

“Igazuk volt hogy kiállítottak, valóban elvesztettem az önkontrollom azokban a pillanatokban” – mondta Allegri a Rai Sport riporterének.

“Őszintén szólva, egy ilyen eredmény már benne volt a levegőben egy ideje. Néhány játékosunk éppen hogy csak visszatért a sérüléséből, néhányan pedig most sérültek le.

Nem kell túldramatizálni, egyszerűen csak rossz napunk volt. Az Atalanta nagyon lelkes volt és teljesen megérdemelten jutottak tovább. Csalódással tölt el a kiesés, de őrültség lett volna azt hinni, hogy majd minden egyes meccset megnyerünk. Ezzel együtt ma este gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek.

Szükségtelen kongatni a vészharangot, hiszen lehetetlen minden mérkőzésen győzni. Nyilvánvalóan meg akartuk nyerni a kupát zsinórban ötödik alkalommal, de az Atalanta rendkívül erős és agresszív volt, amiért gratuláció illeti őket.

Azt gondolom hogy ez egy hasznos lecke volt a csapat számára. A tavalyi szezonban nagyon megszenvedtünk a Crotone ellen, aztán meg kikaptunk a Napolitól. Visszahozhatsz egy vagy két meccset vesztes helyzetekből, előbb-utóbb azonban a vereség be fog következni.

Egyszerűen leeresztettünk. Ilyen megeshet egy hosszú sikerszériát követően. Szombaton a Parma ellen lépünk pályára, akik nagyon jók az ellentámadásokban. Mandžukić visszatér, ahogyan azt tette ma este Sami Khedira és Miralem Pjanic. Ők nagyon fontos tagjai a csapatnak, akiknek sokat köszönhetünk.” – zárta a mérkőzést követő nyilatkozatát Allegri.

Goal.com