Allegri: Ki tudja mit hoz a jövő?

írta: Del Tomino
0 komment 0 👁

18 hónap van még vissza Max Allegri szerződéséből, a szakember pedig egyelőre kerüli a jövőjével kapcsolatos kérdéseket, annyit viszont hangsúlyozott, hogy boldog Torinóban.


Allegrit az utóbbi időben szóba hozták a Real Madriddal és a Manchester Uniteddel is, amely klubok jövője a következő szezon tekintetében, menedzseri szempontból koránt sem kőbe vésett.

“Semmi sem biztos” – kezdte Allegri – “Öt éve itt vagyok a Juventusnál, élő szerződésem van és boldog vagyok.
A jelenre koncentrálok, és a célkitűzéseinkre. Megnyertük a Szuperkupát, most pedig a Scudetto és a BL következik.”

Péntek este a Frosinone lesz a Zebrák következő bajnoki ellenfele, a Mester viszont kijelentette, hogy gyengébb ellenfél ide vagy oda, nem tervez senkit pihentetni az Atletico elleni, jövő szerdai BL meccs előtt.

“Cristiano játszik, eddig is játszott, és játszani fog pénteken is. Önök megszállottak a BL-t illetően.”

“Ma még csak csütörtök van, tehát majdnem egy hét van még a meccsig. A Frosinone ellen készülünk jelenleg, és az a legfontosabb, hogy itthon tartsuk a 3 pontot. A csapat jó erőnléti állapotban van, és rendkívül elszántan tekint a tavaszi szezonra. Nyernünk kell holnap, hogy lökést adjuk magunknak mind a bajnokság, mind pedig a BL cím megnyerése érdekében. A holnapi nappal nagyszerű meccsek sorozata veszi kezdetét.”

Ezt követően a péntek esti felállás volt a téma: “A kaput Szczesny fogja őrizni, őt pedig a védelembe visszatérő Bonucci fogja segíteni. Chiellini játéka kérdéses, de adott esetben nem kizárt hogy pályára lép. Barzagli sokat kihagyott, így valószínűtlen a játéka. Rugani nem érezte jól magát, így külön edzett a többiektől, még ki kell értékelnem a helyzetét. Ha nem épül fel a meccsig, Caceres kap szerepet. A szélsőhétvédeket Spinazzola, De Sciglio és Cancelo közül fogom kiválasztani. A középpályával kapcsolatban még nem döntöttem, Matuidi viszont valószínűleg pihenőt fog kapni. Dybala és Ronaldo játszani fognak.”

Legutóbbi nyilatkozatában Allegri elárulta, hogy miért nem Dybala a legmegfelelőbb partner Ronaldo számára, ezúttal azonban rendkívül elismerően beszélt a fiatal argentín játékosról.

“Paulo 168 mérkőzésen 74 találatot szerzett a Juventus mezében. Még ha voltak is időszakok, amikor nem volt ennyire termékeny, akkor is, ő az egyik legjobb játékosunk. Ebben az idényben ugyan versenyeznie kell a csapatba kerülésért, viszont továbbra is létfontosságú számunkra.”

A Bianconeri tréner kifejtette a véleményét a szerdai Ajax – Real Madrid BL összecsapásról is:

“Tegnap a Real nagy meccset játszott az Ajaxszal. A VAR használata? Én személy szerint boldog vagyok, mert hasznosnak gondolom. Az Ajax annulált gólja normál esetben a játékvezető ítélőképességén múlt volna, de ez a szezon más mint a korábbiak.”

Allegrit természetesen megkérdezték Aaron Ramsey megszerzéséről is, a válasz pedig nem okozott meglepetést:

“Ramsey egy nagyszerű játékos, de előbb szeretnék találkozni vele az edzésen, mielőtt bármit is mondanék. Az új játékosokra majd visszatérünk a nyár végén.” – zárta rövidre a témát a Bianconeri edzője.

Zárásként – egyfajta Valentin-napi üdvözletként – Allegri sok szerencsét kívánt a Juventus női csapatának a vasárnapi bajnoki meccsükhöz.

 

juventus.com
goal.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet