Allegri: Köszönettel tartozom Mandzukicnak

írta: tjromaan
0 komment 0 👁

Allegri a kamerák elé állt a mérkőzést követően egy hosszabb interjú erejéig. Rendkívül elégedett volt csapata teljesítményével és ezt interjújában sem titkolta.

“Végre elkezdtünk egy kicsit játszani. A srácok igazán jó meccset játszottak, beleértve a mérkőzés első húsz percét is, aztán amint a Torino emberhátrányba került átvettük a játék irányítását.”

“Azonban így is adtunk néhány lehetőséget az ellenfélnek, amelyek elkerülhetőek lettek volna. A szünetet követően nagyon lelassítottuk a játék tempóját, de így is sikerült számos lehetőséget kialakítanunk.”

“Nem volt egyszerű feladat, de azt hiszem, hogy ez volt a legjobb módja annak, hogy felkészüljünk a hétközi Bajnokok Ligája mérkőzésre.”

A mérkőzés nagy meglepetése az volt, hogy Gonzalo Higuain csak a cserepadon kapott helyet, az utóbbi hetek gyenge teljesítménye miatt.

Gonzalo Higuain a padon kezdett, mivel számos mérkőzés van még előttünk. Ő egy fontos játékosa a csapatnak, és vannak időszakok, amikor nem úgy mennek a dolgok, mint máskor. Lesznek olyan mérkőzések, amikor pihentetek egyes játékosokat, mert máskülönben nem tudnánk fenntartani következetességünket.”

“Ma a kihagyása mellett döntöttem, már szerzett idén két gólt, és biztos vagyok abban, hogy még számos találatot fog jegyezni. Egyszerűen csak meg kell nyugodnia, és nem úgy hozzáállni, hogy mindenáron gólt kell szereznie. Az is meglehet, hogy talán sose vesztette el ezt a fajta nyugalmat.”

“Köszönettel tartozom Mario Mandzukicnak a mai teljesítménye miatt. Úgy gondolom, hogy ha betenném őt a középpályára, ott is kiemelkedőt tudna alkotni, hisz meg van hozzá a megfelelő technikai és fizikai tulajdonsága is.”

Paulo Dybala húsz éves rekordot állított be a Torino elleni duplájával, hisz pontosan két évtizede nem kezdte senki ilyen eredményesen a szezont, mint idén a Juventus argentin támadója.

“Amikor irányítjuk a mérkőzést, akkor meg kell próbálnunk elkerülni a sérüléseket. Például Dybala túl sokáig tartotta magánál a labdát a második félidőben, igaz kikényszerített egy szabálytalanságot, azonban passzolnia kellett volna, vagy azonnal lőnie.”

“Dybala nagyszerűen teljesít az utóbbi időben, de tudom, hogy lesznek olyan időszakok, amikor majd mások szerzik a gólokat, ezért azon kell dolgoznunk, hogy mind egyénileg, mind pedig csapatként is fejlődni tudjunk.”

Allegrit a bajnoki címért folyó harc egyik résztvevőjéről kérdezték, a Napoliról.

“A Napoli nagyszerű futballt játszik, és rendkívül eredményest is, és összességében ez az, ami számít. Az emberek csak az első helyezettre emlékeznem, nem a másodikra vagy a harmadikra, még ha jól is játszott az utóbbi kettő.”

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet