Allegri: Majdnem lemondtam!

írta: kampat
0 komment 3 👁

A cardiffi döntő jól indult az Öreg Hölgy számára, Mario Mandzukic góljával döntetlenre álltak a szünetben, de aztán Zinedine Zidane Real Madridja a második félidőben kiütötte a Juventust.

Allegri a Players’ Tribune-nek osztotta meg gondolatait: „A csapattal együtt elhagytam Cardiffot, és visszatértem Olaszországba. A következő estén, mikor hazaértem, egy nagyon nehéz kérdést intéztem magamhoz: ez az út vége? Eddig tudtam juttatni a csapatot?”

Arra gondoltam, hogy írjak-e egy utolsó fejezetet az én Juventusos történetemhez, vagy sem…az egyik felem azon gondolkodott, hogy hétfőn bemegyek az irodába, és tisztelettel lemondok.

„Amikor a vereség után hazajöttem, keményen törtem a fejem azon, hogy folytassam-e, és arra gondoltam, hogy elsősorban miért lettem edző. Azért csinálom ezt, mert szeretek tanítani, ebben lelem örömöm az életben, hogy jobbá és okosabbá teszem a játékosokat. Akkor a Juventusra gondoltam, és a döntéseim nagyon személyessé váltak: tisztában vagyok vele, hogy még sokat kell bizonyítanom és tudom, hogy még sokat kell tanítanom. Tehát azon az éjszakán, mielőtt lefeküdtem, úgy döntöttem, hogy ha a klub támogatja az elképzeléseimet, és közös úton tudjuk folytatni, akkor tovább maradnék.”

Allegri a Juventus legendáját, Gianluigi Buffont, és a fiatal Paulo Dybalát nevezte meg – mint a csapat legfontosabb játékosát: „Bizonyos értelemben, számomra Buffon és Dybala a csapat szimbóluma. Paulóra úgy tekintek, mint egy ragyogó srácra, aki éppen elkezdi az első osztályt az iskolában. Buffon pedig a VB-vel a mesterképzést végezheti el. Egyikük a karrierje elején jár, míg a másik a végéhez közeleg. Az egyikük meg akarja mutatni, hogy képes Európa egyik legjobb játékosává válni, míg a másik már régóta a topon van, de a csúcson is akarja befejezni.”

Tudom, hogy be tudjuk gyógyítani a cardiffi sebeket. Remek szezonunk lehet, és egy kiváló BL idény vár ránk. Tehát most tovább dolgozunk. Megpróbáljuk újra megnyitni a La Scala-t. Az operában az a jó, hogy minden évben új show van.

https://www.fourfourtwo.com, http://www.football-italia.net/

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet