A barátaid se maradjanak le róla

Massimilano Allegri érthető módon csalódottan értékelte a Juventus Barcelonától elszenvedett 3-0-s vereségét.

Nem kezdődött jól a tavalyi döntős Juventus Bajnokok Ligája idénye, a csapat nem használta ki az előtte adódott lehetőségeket, így a két gólig jutó Lionel Messi vezérletével a Barcelona simán otthon tartotta a 3 pontot a D csoportban.

„Jó meccset játszottak a fiúk, azonban ha az embernek helyzetei vannak a Camp Nouban, ki kell használnia őket. Az első hibánkból gólt kaptunk, ráadásul 30 másodperccel a félidő vége előtt, egyszerűen nem sikerült Messi előtt lezárni a területet, vagy szabálytalankodni ellene.”

„A szünet után Paulo Dybalának egyből volt egy nagy helyzete, de a területek kinyílásával a Barcelona teljesen elsöprővé vált.”

„Ezeken a meccseken fejben nagyon ott kell lenni. Paradox módon az első és a harmadik gólunkat is kontrából kaptuk, amikor mi akartunk támadni.”

„Ez nem arról szól, hogy fizikálisan elég erősek legyünk ahhoz, hogy végig meccsben maradjunk, mert bármikor felállhat az ember és akár meg is fordíthatja az eredményt.”

A Barcelona így revansot vett a tavalyi negyeddöntőért, amikor a Juventus 3-0-ra megnyerte a torinói mérkőzést, majd egy barcelonai 0-0-val simán az elődöntőbe jutott.

„Tavaly Torinóban kiváló mérkőzésünk volt, ki tudtuk használni az előttünk adódott lehetőségeket. Ez most egy új BL idény, még nagyon az elején vagyunk. Jól akartuk kezdeni a csoportmeccseket, nos, ez nem sikerült, a következő fordulóban így mindenképpen be kell gyűjtenünk a 3 pontot otthon az Olympiacos ellen.”

A hazai környezetben rendkívül eredményes Gonzalo Higuain megint nem tudott maradandót alkotni a Bajnokok Ligájában, amiért egyre több szurkoló találja meg – az árát tekitnve valahol jogosan. Az argentin csatárt ráadásul lehet, hogy el is tiltja az UEFA, amiért a lecserélésekor felmutatta a középső ujját a katalán közönségnek, ráadásul őt már korábban is eltiltották hasonlóért.

„Higuain jól kezdte a mérkőzést, de nyugodtabbnak kell lennie ezeken a találkozókon, időnként elveszti a fejét. Fejben is erősnek kell lenni ahhoz, hogy mérkőzésben tudj maradni.”

„Nem gondolhattuk, hogy idejövünk és dominálni fogunk a Barcelona ellen, elég merész lett volna, de azért voltak lehetőségeink a gólszerzésre. Természetesen amikor az ember fut az eredmény után és egyre feszültebben próbál betalálni, nyitva hagyja hátul a területeket. Türelmesebbnek kell lennünk.”

„Medhi Benatiának jó első félideje volt, ahogy mindenkinek, de nehéz egy olyan Barcelona ellen védekezni, amely előtt terület nyílik. Ezen dolgoznunk kell.”

„Az első félidőben adódott lehetőségeinket tekintve jó eredményt érhettünk volna el, de ehhez a második félidőben is meccsben kellett volna tudnunk maradni és nem kellett volna ilyen meggondolatlannak lennünk. Ha Messi előtt területet hagyunk, be fog találni.”