Allegri: Meggondolatlanok voltunk

írta: Pite
13 hozzászólás 0 👁

Massimilano Allegri érthető módon csalódottan értékelte a Juventus Barcelonától elszenvedett 3-0-s vereségét.

Nem kezdődött jól a tavalyi döntős Juventus Bajnokok Ligája idénye, a csapat nem használta ki az előtte adódott lehetőségeket, így a két gólig jutó Lionel Messi vezérletével a Barcelona simán otthon tartotta a 3 pontot a D csoportban.

„Jó meccset játszottak a fiúk, azonban ha az embernek helyzetei vannak a Camp Nouban, ki kell használnia őket. Az első hibánkból gólt kaptunk, ráadásul 30 másodperccel a félidő vége előtt, egyszerűen nem sikerült Messi előtt lezárni a területet, vagy szabálytalankodni ellene.”

„A szünet után Paulo Dybalának egyből volt egy nagy helyzete, de a területek kinyílásával a Barcelona teljesen elsöprővé vált.”

„Ezeken a meccseken fejben nagyon ott kell lenni. Paradox módon az első és a harmadik gólunkat is kontrából kaptuk, amikor mi akartunk támadni.”

„Ez nem arról szól, hogy fizikálisan elég erősek legyünk ahhoz, hogy végig meccsben maradjunk, mert bármikor felállhat az ember és akár meg is fordíthatja az eredményt.”

A Barcelona így revansot vett a tavalyi negyeddöntőért, amikor a Juventus 3-0-ra megnyerte a torinói mérkőzést, majd egy barcelonai 0-0-val simán az elődöntőbe jutott.

„Tavaly Torinóban kiváló mérkőzésünk volt, ki tudtuk használni az előttünk adódott lehetőségeket. Ez most egy új BL idény, még nagyon az elején vagyunk. Jól akartuk kezdeni a csoportmeccseket, nos, ez nem sikerült, a következő fordulóban így mindenképpen be kell gyűjtenünk a 3 pontot otthon az Olympiacos ellen.”

A hazai környezetben rendkívül eredményes Gonzalo Higuain megint nem tudott maradandót alkotni a Bajnokok Ligájában, amiért egyre több szurkoló találja meg – az árát tekitnve valahol jogosan. Az argentin csatárt ráadásul lehet, hogy el is tiltja az UEFA, amiért a lecserélésekor felmutatta a középső ujját a katalán közönségnek, ráadásul őt már korábban is eltiltották hasonlóért.

„Higuain jól kezdte a mérkőzést, de nyugodtabbnak kell lennie ezeken a találkozókon, időnként elveszti a fejét. Fejben is erősnek kell lenni ahhoz, hogy mérkőzésben tudj maradni.”

„Nem gondolhattuk, hogy idejövünk és dominálni fogunk a Barcelona ellen, elég merész lett volna, de azért voltak lehetőségeink a gólszerzésre. Természetesen amikor az ember fut az eredmény után és egyre feszültebben próbál betalálni, nyitva hagyja hátul a területeket. Türelmesebbnek kell lennünk.”

„Medhi Benatiának jó első félideje volt, ahogy mindenkinek, de nehéz egy olyan Barcelona ellen védekezni, amely előtt terület nyílik. Ezen dolgoznunk kell.”

„Az első félidőben adódott lehetőségeinket tekintve jó eredményt érhettünk volna el, de ehhez a második félidőben is meccsben kellett volna tudnunk maradni és nem kellett volna ilyen meggondolatlannak lennünk. Ha Messi előtt területet hagyunk, be fog találni.”

Talán ez is érdekelhet

13 hozzászólás

Dvorzsák László 2017. szeptember 13 - 08:03

Megint megy a magyarázkodás. Azt miért nem mondja el Bonuccival mi volt a gondja valójában, ami annyira megoldhatatlan probléma volt hogy az eladásához vezetett , és miért nem tudta kezelni a helyzetet? Miért kell egy Dani Alvest ingyen elengedni mikor élő szerződése van. Miért kell egy öreg , lassú Barzaglinak végignyomnia egy egész szezont, neki kéne lenni már a cserének ha megsérül valaki. Miért kell egy nemzetközi szinten semmit nem mutatott lassú csatárért rekordot jelentő összeget kifizetni? Igazából ha Dybala nem volna még a bajnokságban is komoly gondok lennének.

Szőke Ferenc 2017. szeptember 13 - 09:08

Higuain kemény ellenfél ellen semmit nem ér! Udinese meg cagliari ellen tud golt rugni… de BL be rugott már golt???? Vagy Lazio vagy Inter ellen? Szerintem soha.

Horvath Richard 2017. szeptember 13 - 09:21

Monaco elődöntő emlékszel?

Peter Sebok 2017. szeptember 13 - 11:09

A legutobbi ket BL szezonjaban rugott 9 golt es kiosztott 3 golpasszt. Annyira azert nem szornyu

Krisztián Tóth 2017. szeptember 13 - 14:34

Peter Sebok 90 millárt de.

Krisztián Tóth 2017. szeptember 13 - 14:35

Szőke Ferenc annyit tud a BLben mint a válogatottban. SEMMIT

Horvath Richard 2017. szeptember 13 - 09:20

Miért kell elégedtlenkedni állandóan fikázni a csapatot ha kikap.Szezon elején vagyunk védelem változott csapat változott Bonuval tuti gond volt nem ránk tartozik ez van Alves meg menni akart had menjen egyik sem volt fiatal már.Én sem örülök az eredmény játék miatt de tudom nem most kell villogni mert hosszú a szezon s sok örömöt fog szerezni még idén ez a csapat.S ha szarul játszik akkor is ha nyer akkor is s ha nem nyerne semmit akkor is Forza Juve Fino Alla Fine

Dvorzsák László 2017. szeptember 13 - 09:47

Látom te vagy az örök optimista, maradjon is így. Remélem kitart a szezon végéig. Lehet én vagyok a pesszimista de elvesztettünk egy szuperkupát idén, amin kurva szarul játszott a csapat , a Barca félgőzzel simán nyert. A bajnokságban még egy erősebb csapat ellen sem játszottunk de Dybala beállásáig szenvetünk a Chiévóval is. Amúgy mindenkinek a szezon eleje ha nem tűnt volna fel, nem csak nekünk. De tudom most jön a hülye szöveg hogy tavaly nem sírtam meg ilyenek. Hááát igen. Tavaly nem ilyen volt a védelem. Mit gondoltak hogy majd Benatia, Rugani De sciglio meg az öreg Barzaglival BL-t nyerünk? Höwedes az egyetlen reményem hogy be fog válni, különben még a bajnokság is necces lesz szerintem. Ja igen Higuain ….jól játszott a Monaco ellen. Köszönjük meg neki 90millió euróért.

Horvath Richard 2017. szeptember 13 - 11:31

Minden szezon elején ez megy az elmúlt 6 évben s mindig szarul kezdett a védelem is Bonu nálunk lett europai szintű védő de hogy kezdett Ő is te jó ég s mi lett? 2 bl döntő 6 scudetto s nem csak optimista vagyok hanem szeretem a csapatot 20 éve kb s ez nem változik meg már sose.

Dvorzsák László 2017. szeptember 13 - 12:29

Horvath Richard Tudom csak idegesítő hogy minden évben van egy jó csapatunk amihez csak egy pici hiányzik, és minden évben a jók mennek el nem a selejtek., és minden évünk arról szól hogy építkezünk meg össze kell szokni.

Tamás Kanyó 2017. szeptember 13 - 13:00

Annyira szar duma mar ez a “döntő hagyott bennük mély nyomot” duma..profi játékosok profi klub. Ez nem egy magyar csapat aki 500évente kerül a bl-be..minden évben meg van a lehetőségük rá.Hát tessék megküzdeni érte! Ha nem hajtják ki magukból a maximumot akkor bizony sok vereség lesz még idén és ilyen játékkal a legjobb 8-ba jutás is kérdéses lesz..

Szöllőskei Szilàrd 2017. szeptember 13 - 20:06

Akik azt mondták, hogy, N Zonzira van szükség, azok remélem nézik most a meccset. Akkora alibi az az ember, hogy az hihetetlen,NB1-ben jobb játékosok vannak, pedig az tényleg mindennek az alja.

Laszlo Kovacs 2017. szeptember 14 - 17:27

Szerintem,Allegri fejében is gondok vannak!Nekem az ő taktikája egyáltalán nem tetszik….

Hagyj egy kommentet