Allegri: Nagy győzelem

írta: kambuc
0 komment 1 👁

Massimiliano Allegri nem is lehetett volna boldogabb a Juventus Tottenham Hotspur elleni meccse után. Csapatától azt várta el, hogy taktikailag kerekedjenek felül az angol ellenfelükön, és ezt, különösen a második félidőben, meg is tették. A Bianconeri edzője tisztában volt azzal is, hogy az Öreg Hölgynek meg kellett mutatnia az igazi énjét, ami a mérkőzés második felében meg is történt.

“Ez egy nagy győzelem. Szép munka a játékosoktól ma este, ebben a szezonban és az elmúlt években, de ugyanígy szép munka a klub részéről is. Büszke vagyok, hogy ezeket a játékosokat edzhetem, megérdemlik a bizalmat.”

Ami a meccs alakulását illeti, Allegri így értékelt.

“Nagyon jól és türelmesen kivártuk a megfelelő időt, és akkor csaptunk le. Az első félidőben volt néhány meleg helyzet, de nem sok. Amikor elveszítettük a labdát, nyomás alá helyeztek minket, de ez nem meglepő, mivel a Tottenham egy nagyszerű csapat, de a csapatom nagyszerűen szerepelt.”

“A második félidőben több technikás játékosra volt szükségem, és mivel Khedira egyre inkább belemelegedett a meccsbe, Matuidit hoztam le, még úgy is, hogy számos labdát szerzett az első félidőben. A játékunk egyre jobb lett, és Asamoah, egy nagyszerű versenyzőtípus behozása, valamint Lichtsteiner pályára lépése fontos volt abban, amit tenni akartunk. Lichtsteiner és Khedira kulcsfontosságú szerepet játszottak az egyenlítő gólunkban.”

A Juve előtt álló meccsekről is mondott néhány szót a mester.

“A következő három meccsünket 7 napon belül fogjuk lejátszani, és ezek valamelyest befolyásolni fogják a bajnokság végeredményét. Higuain lassan teljes értékű lesz, Dybala is fejlődik. Most még Mandzukic, valamint De Sciglio visszatérésére várunk.

www.juventus.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet