A barátaid se maradjanak le róla

Az Atletico Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a vendég Juventust, Allegri mellett ezúttal Miralem Pjanic képviselte a Wanda Metropolitano stadionban. Az edzőt többek között az ellenfélről, Ronaldóról, valamint a csapat állapotáról kérdezték az újságírók.


“Nem egy hétköznapi meccs lesz a holnapi, hanem egy fontos ütközet a BL legjobb 16 csapata között, ahogy az volt tavaly is, valamint két évvel, három évvel, négy évvel és öt évvel ezelőtt is. Ez egyszerűen azért van, mert a Juventus számára mindig cél a Bajnokok Ligája. Egy jó meccsre számítok, két rendkívül jól szervezett csapat között. Az Atletico rendkívül erős védekezésben és a rögzített helyzetekben. Ez lesz az oda-visszavágó első meccse, és meg kell alapoznunk a továbbjutást.”

“Voltak nehézségek az utóbbi időben, de azt gondolom, hogy a csapat minden tekintetben fejlődik, és nem állhatunk le, mert folytatni akarjuk ezt a tendenciát, hiszen fontos mérkőzések állnak előttünk a BL-ben és a bajnokságban egyaránt.”

“Ronaldo? Ahhoz hogy nyerj, kemény munkára és egy kis szerencsére van szükséged, a BL pedig pontosan így működik. Ronaldót a csapatban tudni egyértelműen előnyt jelent, hiszen az elmúlt 10 év gólkirályai ő és Messi voltak, azonban az egész csapatbnak jó teljesítményt kell nyújtania. Ronaldóval – aki a világ legjobbja – nagyobb esélyünk van a győzelemre, de semmi sem garantált.”

“Simeone? Kiváló munkát végez, hiszen a megfelelő szemlélet kialakításával sikerült elérnie, hogy a csapata kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtson, legyen az ellenfél egy topcsapat, vagy egy szerényebb képességű együttes.
Mindig nagy alázattal és tisztelettel viszonyulnak a riválisaikhoz, és tudatában vannak annak, hogy ezek a tulajdonságok segítik őket a céljaik elérésében. Csak gratulálni tudok Simeonénak!”

“Holnap élesnek kell maradnunk, és meg kell próbálnunk irányítani a játékot. Nem egyeznék ki egy döntetlennel, sőt, azt mondtam a srácoknak, hogy fontos hogy gólt szerezzünk, vagy akár kettőt is, annál jobb.
Dybala játszani fog, és azt gondolom sokat adhat nekünk. Szükségünk van a technikájára és a játékstílusára, és mivel jó állapotban van, így nem kérdés hogy játszik-e. Khedira egészségügyi problémák miatt kikerült a csapatból, de továbbra is fontos játékosunk, nagy nemzetközi tapasztalattal.”
– zárta mondandóját Allegri, majd Pjanic vette át a szót.

“Azt gondolom, hogy azt Atletico az elmúlt évek során bizonyította harci erejét, nagyon nehéz ellenük játszani, úgyhogy két kemény összecsapásra készülünk.” – kezdte a bosnyák játékmester.

“Fontos meccs vár ránk, és megpróbálunk majd egy jó eredményt elérni az odavágón. Holnap egy nagyon fontos kör kezdődik, lépésről-lépésre fogunk haladni, Madridból kiindulva, és szeretnénk ugyanebbe a stadionba visszaérkezni a kör végén, a Bajnokok Ligája döntőjére.

Cristiano? Nagyon motivált, és már számtalanszor megmutatta, hogy ebben a sorozatban ő a legjobb, egy nagyszerű bajnok, és ezt ebben az évben is bizonyítja.
Erősnek érezzük magunkat, ugyanakkor számos kiváló csapat van a mezőnyben. Tiszteljük az ellenfelünket, de fontos, hogy előnnyel induljunk majd neki a visszavágónak.” – zárta a kérdezz-feleleket Pjanic.

 

 

juventus.com