Allegri: Nem voltunk jók

Napoli-Juve, Allegri: „Nem volt ez így jó. Szeretnék itt maradni, de ezt közösen kell eldöntenünk”

A bianconeri edzője értékelt a Napoli ellen aratott győzelem után: „Nem játszottunk jól, különösen a második félidőben, ennél sokkal több kell, át kell gondolnunk sok mindent a Madridban történtek után. Egyetlen pozitívum volt ebben a meccsben: Bírjuk a gyűrődést. Az Atleti elleni visszavágó? Hideg fej kell hozzá”. A jövőről: „Szeretnék maradni, de az ilyen döntések mindig két felet kívánnak. A közösségi oldalak? Néhányak kezébe egyszerűen nem valók”.

A Juventus egy esemény és érzelemdús meccsen végül 2-1 arányban győzte le a San Paolóban a Napoli együttesét, ezzel tiszta 16 pontra növelve az előnyét. A bianconeri Pjanic gyönyörű szabadrúgásgóljával, és Emre Can fejesével tágította a szakadékot a bajnokságban, és ez akár döntő lépés is lehetett a Scudettóért való versenyfutásban. Főleg amikor emberelőnyben játszott a Juventus, Meret kiszórása miatt, amit Pjanic gólja követett; játszott jól a zebrák együttese. Allegri: „Egyszerűen elaludtunk a második félidőben, a játék minősége jelentősen visszaesett. – magyarázta a szakember – Pjanicot le akartam hozni már az első sárgája után is, pillanatig sem gondoltam volna, hogy a kezezéséből lesz egy második is. Lezárhattuk volna 3-1-re, nem tettük, és aztán csak szenvedtünk a büntetőig, ami le is zárta a meccset. Jó meccs volt, még ha pontatlanul is játszottunk. Ismét elkezdtünk jobban játszani, de egy fontos mérkőzésen kicsit elszámoltuk magunkat”. Meret lapjáról: „Nem bántak senkivel kesztyűs kézzel, kemény ítéletek születtek. Így döntöttek, mint a 11-esnél, vagy a Koulibaly-Dybala esetnél…” A csapat fizikai állapotáról: „Pozitív tendenciát látok, bírjuk a gyűrődést. Az Atletico? Ha Douglas Costa nem áll majd készen, így állunk fel elöl. A 78. percig a meccs 0-0-nál állt, itt is bármi megeshet, nem hiszem hogy ezt a Juventust el kéne temetni. Bernardeschi jól van, fizikum szempontjából is. Viszont muszáj kevesebb hibát vétenie amikor döntést hoz a pályán, remek kvalitásai vannak. Madrid után csak a kvalitáson, és a technikai képességeken múlik.

A jövő? Ezt többen döntjük el

Allegri később rátért a saját jövőjére is: Ebben a pillanatban 16 pontnyi előnyünk van, ez öt és fél meccset jelent, 12-vel a vége előtt – mondta – De várjunk még azzal, hogy bajnoki címről beszélnénk: Pénteken az Udinesevel fogunk megküzdeni a bajnokságban, hogy felkészüljünk egy remek Atleticóra. A jövőről, ha az elnök úgy gondolja, majd beszélünk, én boldog vagyok itt, de ezt ketten kell hogy kimondjuk, ahhoz hogy előrébb lépjünk”. Egy közbeszúrás Bernardeschi kapcsán: „Odatűztem az ellenfél középpályásainak a nyakára, hogy támogatni tudja Mandzukicot, és Ronaldot. Több lehetőségünk volt őt illetően, de ez feküdt neki a legjobban. A számok tekintetében jól álltunk, de hiányzott a játék tisztasága”. Zárta az olasz szakember.

Forrás: sky.it

Leave a Reply