Allegri odaszúrt Bonucciéknak

írta: kampat
1 komment 7 👁

Amikor az olasz trénert Blaise Matuidiről kérdezték, az egekig magasztalta a francia játékost. „Matuidinek van egy nagyszerű tulajdonsága, nem beszél sokat és teszi a dolgát.”

Allegri dicsérete azonban nem csak a francia játékosra irányult, mint tudjuk a nyár folyamán Dani Alves és Leonardo Bonucci is klubot váltott, mivel a kapcsolatuk igen csak megromlott Allegrivel.

Mindkét játékos túl problémás volt a Bianconeri öltözőjében, így a klub mind a brazil, mind pedig az olasz védőnek ajtót mutatott a nyári átigazolási időszakban. Bonucci később megerősítette, hogy a távozása hátterében a Porto elleni visszavágóról való eltiltás állt, amely után végül úgy döntött, hogy az AC Milanhoz igazol. Dani Alves ugyancsak nem részesült meleg fogadtatásban Allegri és a klub által, miután a szezon végén azt nyilatkozta egy brazil lapnak, hogy „a Juventus játéka túlságosan védekező beállítottságú, Dybalának pedig el kellene hagynia a klubot, a saját előre lépése érdekében.”

Mint láthattunk a Juventus vezetősége nem fogadta túl jól Alves szavait, így pár héttel később a brazil el is hagyta az Allianz Stadiumot.

A Juventus politikája egyszerű: a klub mindig is fontosabb lesz, mint a játékosok és a menedzserek, nem számít, hogy ki és milyen kvalitású az illető. A klub mindig felsőbbrendű lesz az egyénnel szemben. Dani Alves és Bonucci már nem alkalmazkodtak a klub szelleméhez, valamint Allegri újra kifejtette, hogy Ő nem csak jó játékosok edzője szeretne lenni, hanem olyanoké, akik tisztelik őt és a klubot. A „nem beszél sokat és teszi a dolgát” burkoltabb formája annak, hogy az illető követi a szabályokat. Alves és Bonucci nem követte a szabályokat, így távozni kényszerültek, ez is mutatja, hogy senki nem lehet fontosabb az Öreg Hölgynél.

Lorenzo Bettoni írása nyomán H4jni fordítása

Talán ez is érdekelhet

1 komment

Kristóf Károly 2017. szeptember 18 - 19:42

Helyes.

Hagyj egy kommentet