Allegri: A szezonunk novemberben kezdődik

írta: Pite
0 komment 8 👁

Massimiliano Allegri elismerte, hogy csapata jelenleg nem túl „éles”, ugyanakkor szerinte majd csak novemberben kezdődik meg igazán a szezon a Juventus számára.

Alex Sandro korai öngóljával a Sporting rendesen ráijesztett a házigazda Juventusra, ugyanakkor Miralem Pjanic gyönyörű szabadrúgásgóljával és Mario Mandzukic késői fejesével a Juventus fordítani tudott, így otthon tartotta a 3 pontot a portugálok ellen.

„Jelenleg nem vagyunk elég élesek, néhány játékos sérült volt, mások rossz állapotban tértek vissza a válogatottól, szóval tovább kell dolgoznunk. Az előző szezon már a múlt, így minden áldott nap harcolnunk és dolgoznunk kell, hogy egy bizonyos szinten maradjunk.”

„Gonzalo Higuain nagyon jól játszott ezen a mérkőzésen, volt karaktere, minőségileg és fizikálisan is jó játékot nyújtott.”

„Sosem egyszerű nyerni a Bajnokok Ligájában és bár tettünk egy lépést előre, még sok van hátra. Néhány ponton szét vagyunk esve, ezeket meg kell próbálunk újból összerakni.”

„Voltak technikai hibáink, főleg az első 20 percben, a végén azonban már inkább kockáztattunk, mintsem az eredményt őriztük volna.”

„Számos lehetőségünk volt a gólszerzésre, de nem használtuk ki őket. Jelenleg az a feladatunk, hogy újból egységesek legyünk, szerintem ezt ezen a mérkőzésen sikerült is megvalósítanunk, amikor a Sportingnál volt a labda. Ugyanakkor a fizikális állapotunkat és az élességünket fejlesztenünk kell, ezt pedig csak kemény edzések útján érhetjük el.”

„A novemberig tartó időszak egy szezon, majd egy másik következik utána. A Juventus számára a novemberi válogatott szünet után kezdődik csak el a szezon.”

„Nem vagyok boldog a mérkőzés néhány pontjával, de örülök, hogy a végsőkig harcoltunk. Az előző néhány mérkőzésünk közül ezt az egyet nyertük meg, pedig szerintem most játszottunk a legrosszabbul az Atalanta és a Lazio elleni mérkőzéshez viszonyítva. Tizenegyeseket hagytunk ki, voltak pillanatnyi kieséseink, amik sokba kerültek, most azonban nagyobb állandóságot láttam.”

A vártnál lényegesen jobb szezonkezdet után mintha visszább esett volna Dybala teljesítménye, aki a kihagyott tizenegyesei után a Sporting ellen sem nyújtott maradandót.

„Dybalának újból formába kell lendülnie, úgy tért vissza Argentínából, hogy nem is játszott, de hosszú napokat kellett pihennie. A két tizenegyes kicsit kizökkentette őt, de egy fiatal, 23 éves játékosról beszélünk, akinek meg kell értenie és túl kell lépnie ezeken a dolgokon. Egyszer jól mennek a dolgok, másszor kevésbé jól. Ez most a kevésbé jó időszak, de először fizikálisan kell utolérnie magát. A minőség még mindig meg van benne, ez nem egy olyan dolog, amit egy hét alatt el lehetne veszíteni. A fociban ha fizikálisan nem vagy csúcson, nem lehet jól játszani.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet