Allegri: Több gólt kellett volna szereznünk

írta: Pite
0 komment 10 👁

Massimiliano Allegri szerint csapata az eddigi 100%-os mérleg ellenére még mindig nincs optimális formában.

A Juventus esélyt sem adott tegnap a Young Boys csapatának, teljesen sima mérkőzésen győzött Allegri csapata 3-0-ra az Allianz Stadiumban. Mind a három találatot Paulo Dybala szerezte.

„Jól kezdtük a mérkőzést és hamar jött a vezető találat is. Ezt követően egyszer éreztük a veszélyt, amikor átmenetileg 10 emberre fogyatkoztunk, akkor azonban Szczesny kiválóan terelte szélre a támadót.”

„Sok helyzetünk volt és több gólt kellett volna szereznünk, pontosabbnak kellett volna lennünk a kontráknál.”

Minden kétséget kizáróan Paulo Dybala volt a meccs embere, ráadásul ő csak a negyedik Juventus játékos, aki a BL-ben mesterhármast tudott szerezni.

„Örülök neki, fejlődik és egyre nagyobb folytonossággal játszik. Ezúttal azonban mindenki kiválóan játszott, az érettségünkről tettünk tanúbizonyságot egy szervezett Young Boys ellen. Nagyon fizikális csapat, minden lehetséges módon meg akartak állítani minket, nem volt egyszerű dolgunk.”

„Mindig mondtam, hogy Dybala legnagyobb erénye a támadások szervezése, majd előretörve befejezi ezeket a támadásokat. Ma ezt kiválóan megoldotta.”

Federico Bernardeschi a mérkőzést a trequartista pozícióban kezdte, majd később bal oldalra húzódott ki.

„A mérkőzés elején Dybala útjában volt, szóval inkább áttettem oda, ahol a legjobban érzi magát. Jó meccset játszott Federico, gyakran használja ki az üres területeket, azonban kicsit leszidtam, mert voltak olyan helyzetek, amikor inkább ki kellett volna szolgálnia a társakat ahelyett, hogy egyedül fejezze be a támadásokat.”

„Kicsit más játékosok kaptak most lehetőséget, így egy kicsit más volt a játékunk is. Ami számít, hogy hatékonyak legyünk, ezúttal irányítanunk kellett a játékot és nem hátradőlni, a gólkülönbség is döntő lehet a csoport első helyéért vívott harcban.”

A Juventus az eddigi 9 mérkőzésén egyaránt győztesen hagyta el a pályát, Allegri azonban továbbra sem teljesen elégedett.

„Jó formában vagyunk, de ez még mindig nem optimális. Több gólt kellett volna ma szereznünk és meg is voltak a lehetőségeink. Most egy újabb fontos teszt vár ránk szombaton az Udinese ellen, fizikálisan fel kell készülnünk.”

„Szerintem a Manchester United elleni mérkőzéseken, valamint a Valencia elleni hazai találkozón el fog dőlni, hogy az első helyen végzünk-e a csoportban.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet