Allegri: Van néhány idióta, akiket ki kellene dobni a stadionokból

írta: Del Tomino
0 komment 21 👁

A Juventus még úgy sem tudott hibázni a kedd esti mérkőzésen, hogy 9 játékost kellett nélkülöznie különböző sérülések miatt. A Cagliari elleni teljesítmény, a tartalmas és magabiztos játék csupa jó hír Allegri számára, leszámítva persze Caceres izomsérülését. Az Empoli elleni játék még igencsak döcögős volt, de most – az Ajax elleni mérkőzés közeledtével – sokkal biztatóbb volt az előadás. A Scudetto már csak egy lépésre van.
De Sciglio jól játszva tért vissza a jobbszélre, Pjanic javuló teljesítménye is bizakodásra ad okot. Moise Kean pedig be tudott találni egy olyan estén is, amiről sokáig úgy tűnt, hogy nem az övé lesz…


A legjobb játékos díját kétség kívül Emre Can vitte el, kitűnő mérkőzést játszott, nagy magabiztosággal a középpályán, az eredeti posztján. Alig hibázott, koncentrált volt, a párharcokban a fizikuma jelentette a különbséget. A második félidőben, Caceres sérülését követően hátrébb került, a három fős védelembe. A közbelépései ott is pompásak voltak, és tőle indult a 2. gólhoz vezető akció is.

A címlapokon azonban Moise Kean szerepel, miután a Juventus győzelmével végződő mérkőzésén újfent gólt szerzett, azt követően pedig provokatívan a Cagliari szurkolói előtt ünnepelt.
Massimiliano Allegri így kommentálta az ifjú csillag teljesítményét, viselkedését és a csapat játékát:

„A második félidőben jobban játszott. Meg kell tanulnia elkerülni bizonyos típusú ünneplést és gesztust, ami már túl sok. Tisztelnie kell az ellenfelet.”

A játékosának címzett rasszista rigmusokról is megvolt a véleménye: „Ahogy mindenhol, a stadionokban is vannak normálisak és idióták. Ezeket az állatokat a TV felvételek segítségével be kell azonosítani és nem szabad őket többet beengedni. Annyira mélyen a meccsben voltam, hogy én nem is érzékeltem a történteket. A csapat jó meccset játszott, szolid, technikás teljesítményt nyújtott. Nem engedélyeztünk egyetlen kapuralövést sem, és ez volt a legpozitívabb jelzés. Fontos mérkőzés volt, és megérdemelt volt a sikerünk. Nem volt egyszerű, de jók voltunk. Különösen elégedett vagyok Pjanic és Chiellini teljesítményével.

Ronaldo is visszatér, amikor erre készen áll. Folyamatosan ezen dolgozik, napról napra figyeljük az állapotát.”

 

Fordította: Tóth Levente
gazzetta.it

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet