Amiért Moratának vissza kellene térnie a Juventusba

írta: kambuc
0 komment 3 👁

Miután nem igazán tudott megfelelni az angol liga ún. “kihívásainak”, senkinek sem lehet meglepő, hogy mindössze egy évvel a nevelőegyesületéből, a Real Madridból való Chelsea-be igazolása után Álvaro Morata máris távozhat Londonból.

Vitathatatlan, hogy a 25 éves spanyol válogatott támadó leggyümölcsözőbb időszakát 2014 és 2016 között a Juventusnál töltötte el. Éppen ezért senkit sem érhetett váratlanul egy esetleges torinói visszatérés lehetősége.

Noha egy felmelegített kapcsolatnak megvannak a maga buktatói, ez az átigazolás mindkét félnek tökéletesen megfelelne. A Stamford Bridge-i vezetőségnek kapóra jönne, hogy a Moratáért kapott pénzt be tudnák fektetni a várhatóan érkező új edző kénye-kedve szerint.

Ami a Juventust illeti, Massimiliano Allegri nagy csodálója Moratának, és tudja, hogy a csatár tudása tökéletesen passzol az ő elképzeléseihez. A játékos egyik legnagyobb erőssége a taktikai intelligenciája, amivel akár egyedüli csatárként, akár mással (pl. Dybalával) párban is képes vezetni a támadásokat.

Amennyiben Marotta és Paratici ismét tudnának varázsolni, és ezzel egy kezdeti kölcsönvétel után végleg meg tudnák szerezni Moratát, egy szempillantás alatt meg kellene kötniük ezt az üzletet. Bizonyos szempontból az Isten is egymásnak teremtette Moratát és a Juventust.

www.calciomercato.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet