“Arthur nem lát elég jól a pályán”

írta: Ádám Németh
0 komment 4 👁

Andrea Pirlo őszintén beszélt a Ferencváros elleni mérkőzés csalódásairól, Arthurra és Dybalára pedig külön is kitért.


A cserék döntőnek bizonyultak, közülük is leginkább Moratát lehet kiemelni, aki a 92. percben eldöntötte a mérkőzést. A vezetést egyébként a Ferencváros szerezte meg Myrto Uzuni révén, amelyre a véghajráig csak Ronaldo tudott válaszolni, igaz korábban Bernardeschi és Morata is közel került a gólszerzéshez, ám mindkettejük lövése a kapufán csattant.

„Más felfogásban akartuk kezdeni a találkozót, de tudjuk, hogy a papíron legkönnyebbnek ígérkező meccseken is adódhatnak nehézségeink. Túlságosan felszínesek voltunk, és futnunk kellett az eredmény után.” – mondta Pirlo a Sky Sport Italiának

„Kezdetben nem támadtunk elég vehemensen, de ennyi mérkőzéssel a hátunk mögött előfordul, hogy veszítünk az intenzitásból. Az volt a fontos, hogy ne nyíljunk szét, és ne adjunk teret az ellenfél kontráinak. Az első félidőben néhányszor elkövettük ezt a hibát, de aztán rendeztük a sorainkat. Többet vártam a játékosoktól, gyorsan próbáltuk járatni a labdát, hogy széthúzzuk az FTC védelmét, de túl lassúak voltunk, és megkönnyítettük nekik a védekezést. A Fradi szinte támadásra hív az előre tolt soraikkal, de ha rosszul időzítünk, az az ő kezükre játszik. Ha jókor kezdeményeztünk akciót, általában veszélyesek is voltunk.”

Matthijs de Ligt éppen időben épült fel vállsérüléséből, hogy helyettesíteni tudja Chiellinit és Bonuccit.

„Tudtuk, hogy Matthijs már 20 évesen csapatkapitány volt, úgyhogy nagyon vártuk, hogy visszatérjen. A védekezésen kívül abban is hasznos, hogy egyben tartja a hátsó alakzatot, és megakadályozza, hogy túlságosan kinyíljunk.”

A stúdióban szakértő Fabio Capello Arthurt kritizálta, amiért túl lassan és túl rövideket passzolt.

„Elég makacsul viselkedett, ragaszkodott az előreívelésekhez, pedig a szélekre kellett volna passzolnia, hogy szét tudjuk húzni a ferencvárosi védelmet. Több egy az egy elleni szituációt kellett volna kialakítania. Amikor túl lassan járattuk a labdát, az FTC vissza tudott zárni.” – reagálta Pirlo a kritikákra.

Capello arra is rákérdezett, hogy a brazil elég jól lát-e a pályán ahhoz, hogy fel tudja törni a védelmet.

„Egyelőre nem, de folyamatosan tanul.” – válaszolta a mester.

Dybala bár nem kezdett rosszul, nem tudott élni az adódó lehetőségekkel.

„Paulo nem játszott a legjobban, de elmondtam, hogy beteg volt, és antibiotikumokat szedett az elmúlt időben, úgyhogy természetesen időre van szüksége. Nem kell a saját határait feszegetnie edzésen, hogy visszanyerje a formáját.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet