Az élet kárpótol

írta: Ádám Németh
0 komment 23 👁

Gianluigi Buffon boldog volt a Barcelona legyőzése után, a mérkőzés kapcsán pedig a két évvel ezelőtti, rossz emlékű Real Madrid elleni 3-1-et is felidézte.


A Juventus már a negyedik játéknap után továbbjutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, a csoportelsőséghez viszont minimum kétgólos győzelmet kellett aratnia Pirlo csapatának. Ez végül Ronaldo duplájával és McKennie góljával sikerült is.

„Ez a siker nagyon jót tesz az önbizalmunknak. Esélytelenebbként érkeztünk, és a hazai 0-2 után 3-0-ra tudtunk győzni. Ez elképesztő.” – mondta a veterán hálóőr a Sky Sports Italiának.

„Hiszek a sorsban, és abban, hogy semmi nem történik véletlenül. Azt gondolom, az élet mindig kárpótol. Annak idején a Real Madrid ellen 3-0-ra vezettünk, de 3-1 lett a vége, és kiestünk. Most sikerült megőriznünk az előnyt, és büszkék lehetünk.”

Buffon a két évvel ezelőtti, rossz emlékű madridi negyeddöntős búcsúra utalt. A Juventus a Bernabéuban ledolgozta háromgólos hátrányát, és az utolsó percben megítélt, erősen véleményes büntetőig hosszabbításra állt. Buffont kiállították, amiért számon kérte a játékvezetőt, az akkor még a királyiakat erősítő Ronaldo pedig berúgta a büntetőt, és kiejtette a Juventust.

A jövő hónapban már 43. születésnapját ünneplő kapustól azt is megkérdezték, miért csak a nagycsapatok ellen tud így játszani a Juventus az idén.

„Egy ilyen hosszú út során elkerülhetetlenek a hullámvölgyek, és néha egy rosszabb eredmény kell ahhoz, hogy fejlődni tudjunk. Az a célunk, hogy megtaláljuk az identitásunkat, és mindig szívvel-lélekkel küzdjünk. Lélek nélkül még rugósfociban sem lehet nyerni. Ha a képességeinknek megfelelően játszunk, egy igazán erős csapat tudunk lenni.”

Az egész meccsen tisztán lehetett hallani, ahogy Buffon hangosan kiabál. Tavaly látszólag hiányzott ez a fajta irányítás a csapatból, kérdés, változott-e ez az idei szezonra.

„Felesleges összehasonlítani a jelent a múlttal. Minden szezon más és különleges. A kommunikáció is fontos része a stílusunk kialakításának, hiszen egymást igyekszünk segíteni. Ha mindenki részt vesz ebben a folyamatban, újabb fontos lépést tehetünk előre.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet