Basler: Buffonnak vissza kellett volna már vonulnia

írta: Pite
0 komment 4 👁

Mario Basler, a németek korábbi Európa-bajnok játékosa eléggé túllőtt a célon egy német televíziós műsorban.

Mario Basler 1996-ban Európa-bajnokságot nyert a németekkel, majd három évvel később Bajnokok Ligája döntőt is játszott a Bayern Münchennel, ahol az ő góljára a Manchester United 2-vel válaszolt és hazavitte a serleget. Profi karrierjében elért sikerei ellenére ezúttal Basler olyan kemény kritikákkal illette a Juventus kapuslegendáját, amelyeket egészen biztosan nem érdemel meg.

Mint ismert, a tegnapi mérkőzésen Buffonnak több nagy bravúrja is volt, de elég nagy szerepet játszott abban, hogy a Tottenham meg tudta szerezni az egyenlítő találatot. Eriksen szabadrúgása ugyanis az általa védett oldalra érkezett, ő viszont tett egy lépést a másik irányba.

A Fantalk elnevezésű német műsorban korábbi játékosok és újságírók úgy beszélgetnek egymással, mintha egy korsó sör mellett társalognának a kocsmában, ilyen kemény hangnemben azonban még ott sem szoktak beszélni a Juventus és az olasz válogatott első számú kapusáról.

„Gigi egy kiváló kapus volt, de van, hogy az ember túlhalad azon a ponton, amikor vissza kellene vonulnia. Én 33 évesen hagytam abba. A klubnak vagy az edzőnek meg kellett volna neki mondania, hogy elérkezett az idő, hogy szögre akasssza a kesztyűjét.”

„Lehet, hogy Buffon nagyon meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját, de ő már nem nemzetközi szintű játékos. Vele a kapuban a Juventus nem fogja tudni megnyerni a BL-t.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet