Bemutatjuk: Hans N. Caviglia

írta: Kacskovics Doma
0 komment 13 👁

Bemutatkozik: Hans Nicolussi Caviglia, az Udinese ellen debütáló tehetség

Allegri beküldte a 79.-ik percben az Udinese elleni bajnokin Torinóban, és nem is mindennapi fogadtatásban részesült (igaz a taps nem neki, hanem korosztályos társának szólt). Ismerjük hát meg kicsit jobban Hans Nicolussi Cavigliát!

Egy olyan pillanat, amit valószínűleg nem fog soha elfelejteni úgy égett bele az emlékezetébe, és amit ennek megfelelően kommentált is: “Ez életem legszebb napja!” így ünnepelt Nicolussi, egy Instagram-fotóval karöltve, ami abban a pillanatban lett kint az oldalon, hogy meglett élete első Serie A győzelme. A fotón Kean öleli meg, miközben elhagyja a pályát a 79.-ben. Olyan mozzanat ez, amire emlékezni fog amíg csak él. Első megmártózása a nagyok mezőnyében jókor jött el, egy felszabadult Juventusban mutatkozhatott be, sokgólos előnnyel, és ami külön öröm lehetett számára, egy állva tapsoló stadion fogadta első pályára lépését, ami egészen az első labdaérintéséig ki is tartott. A 2000-ben született középpályás csak néhány napja edz együtt az A csapattal, de remeknek látja a fiúk közérzetét, és a csapaton belüli hangulatot, összhangot. Elmondása szerint Allegri hihetetlen profi munkát végez a csapattal. Ronaldoról elmondta, hogy előbb érkezik a többieknél, hogy a kondiban edzhessen, de amit újdonságként hallhattunk róla, hogy edzések után nyújtani is többet marad, és segít a többieknek is. “Minden porcikámat megtanít kimozgatni, elég csak rá figyelni”. -mondta.

Képességek, és karakter: pontos játék, biztató számok

Biztos lábú, könnyen betaláló középpályásról beszélünk, elismerésre méltó mutatókkal rendelkezik a kicsik közt. Juventusos pályafutása az U19, azaz a Primavera bajnokságában kezdődött meg hivatalosan. 18 meccsen 4 gól, majd az UYL keretein belül még hat mérkőzésen kettő követte ezeket. Ilyen statisztikákkal nem is csoda, hogy szinte azonnal pakolták egy lépcsőfokkal feljebb, az U23-mas Serie C-ben vitézkedő másodvonalas Juventushoz. Az olasz harmadosztályban 5 meccsen összesen 169 percet kapott a bizonyításra, és bár gólt nem lőtt, gólpasszt adott, és a játéka elég meggyőzőre sikeredett ahhoz, hogy Khedira kiesésével helyet kapjon az A csapat keretében is, és rögtön be is mutatkozzon egy megnyert bajnoki meccsen. Allegri jól nyúl a fiatalokhoz, a fiúnak nagy jövője lehet a csapatban. Annál is inkább, mert posztja a Juventusban abszolút hiányposzt, középen elöl is, hátul is, a jobboldalon pedig akár támadót, vagy középpályást is tud játszani. A sokoldalúságát az Azzurini is kihasználja, stabil tagja az olasz U19-es válogatottnak. Az idei mérlege minden sorozatot beleértve 2352 lejátszott perc, ez neki 32 meccset jelent, amiken 7 gólt szerzett. Ezek szerint minden 336.-ik percben zörgette meg a hálót, ami kifejezetten jó mérleg egy középső középpályástól.

Az ifjút Cruyff inspirálja

Nincs nagyon félrebeszélés, az ifjú olasznak egy dolgon jár az esze jelen helyzet szerint: Naggyá lenni, amilyen naggyá csak lehetséges, ehhez pedig most ellesni minden praktikát a jelenlegi nagyoktól, akárhányszor Allegri felkéreti edzeni a nagycsapattal. Caviglia Pjanictól tanul, és De Bruynere próbál hajazni játékstílus alapján. Van fantáziája, és jól is megy neki a játék. De az igazi ikon nem De Bruyne, hanem a sápadt belga szomszédjának szülötte, Johann Cruyff. “Egészen egyszerűen imádom ahogy játszott, ahogy kihatása volt az egész csapatra, és azt a nyomot, amit a futballon hagyott”. Feladta hát magának a leckét, a kitűzött célt, ami Cruyff nagysága. Ehhez azonban előbb a zebrák közt kell megnőni, hogy a legedás 14-eshez hasonlíthassa magát. Jelenlegi mezszáma a Juventus első keretében 41, mellyel a holland legendának állít emléket, ezzel a hátán élte át azt a felejthetetlen estét. Igen… Cruyff a Serie A-ban is…

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet