Bernardeschi bajnokká érett, Spinazzola és Can kellemes meglepetést jelentettek

írta: Del Tomino
0 komment 4 👁

Csupa remek teljesítményről beszélhetünk az Atletico Madridot „elsüllyesztő” Juventusnál. Ronaldo mellett nagyszerű estét produkált még a két ifjú olasz és a német is, akiknek hibrid szerepkörben, védőként és középpályásként kellett helyt állni.


Ronaldo – Az arc, csakis az arc, ami számít. Cristianón már mérkőzés előtt, amikor a BL-himnusz felcsendült, lehetett látni a tekintetéből a koncentráltságot, eltökéltséget, keménységet. Néhány pillanat múlva már egyértelmű volt, ő most nem ugyanaz, mint aki az elmúlt hónapban volt. Ő immár a madridi Cristiano volt, a BL gólkirálya, aki hazaviszi a serleget. Intenzív, határozott, kész volt arra, hogy feltüzelje a szurkolókat. És jöttek a gólok is. Az első kettő fejjel, amikor magától értetődő természetességgel ugrotta túl a védőket. A fenomén, aki eldönti a zsenik párharcát. A 3. gól 11-es volt, mellyel lezárta a meccset, hasonlóképpen, mint egy évvel ezelőtt, amikor azzal a Juvét ejtette ki. A sors furcsa játékaként ezúttal a Madrid ellen.

Bernardeschi – Egyértelmű üzenet a válogatottnak. Nyugodj meg, Italia, íme egy új bajnok született! Ha van meccs, ami megváltoztatja az életet, akkor ez az volt. Federico 20.59-kor még „csak” egy gyors, erős, tehetséges játékos volt. 22.59-re egy olyan játékos lett, aki bebizonyította, hogy képes a legmagasabb szinten teljesíteni. Kezdettől fogva határozott volt. Szélsőt játszott, de a pálya minden szegletét megtalálható volt. Pozitív hozzáállással kezdte a mérkőzést, és fontos szerepet játszott a kulcsmomentumokban is. Fantasztikus labdát varázsolt Ronaldo fejére, és ő harcolta ki a 11-est is. Hihetetlen meccse volt!

Spinazzola – Ronaldo meséjét elmesélni a kis Juventinóknak nagyon egyszerű. Meséljük most viszont inkább Spinazzola történetét, aki januárban elmehetett volna a Bolognához, de a maradás mellett döntött annak reményében, hogy kap egy esélyt, amivel élni tud. Sosem játszott még a BL-ben, mégis szemernyi félelem nélkül nézett szembe Godinékkal. Küldte be a beadásokat bal oldalról, és nagyon sokat tett hozzá a csapatjátékhoz. Néha talán a túlzott bizonyítási vágy miatt túl sokat is akart. Az este tündérmeséje az övé!

Emre Can – Allegri meglepetésre oda helyezte Emre Cant, ahova senki sem várta, labdabirtoklás esetén a jobb oldali középső védő pozíciójába. Egy Barzagli, aki Frankfurtból költözött át. Emre Can pedig erre az edzői húzásra válaszul egy remek estét produkált, különösen a párharcokban volt kimagasló. Ezen az estén is bizonyította, hogy a következő hónapokban egyre fontosabb tagja lehet a Bianconerinek és a német válogatottnak is. Lehet, hogy március 12-én egy új Emre Can született!

Fordította: Tóth Levente
gazzetta.it

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet