Bernardeschi: A céljainkra koncentrálunk

írta: kambuc
0 komment 4 👁

A Juventus támadója, Federico Bernardeschi készen áll a csapata és előtte álló utolsó akadályokra, amelyek még rájuk várnak az olasz válogatott játékos első Bianconeri-szezonjának végén.

Mindössze 4 mérkőzés maradt hátra a 2017/18-as szezonból, közte az Olasz Kupa döntőjével, és a bajnokságban 6 pontra van szüksége a Bianconerinek, hogy matematikailag is biztossá tegye a sorozatban 7. Scudettót. Az Öreg Hölgy készen áll egy utolsó hajrára, egy olyan hajrára, amellyel múlt szombaton este a mérkőzésen legvégén sikerült fordítani az Internazionale ellen idegenben, begyűjtve ezzel egy nagyon fontos győzelmet.

Az olasz rekordbajnok 2-1-re égett a San Siróban, amikor Bernardeschi pályára lépett, és az ő közreműködése is kellett ahhoz, hogy a Juventus meg tudja fordítani a mérkőzést ősi ellensége pályáján.

Nagyszerű fordítás a San Siróban

“Senki sem vesztette el a hitét, és egy nagyon kemény mérkőzésen arattunk egy fontos győzelmet. A mérkőzés során nehezen tudtunk hosszabb periódusokig jól játszani, de aztán mégis sikerült megfordítanunk az eredményt, amely hihetetlenül fontos volt a bajnoki cím szempontjából és a csapat szempontjából is, amely ismét megmutatta az énjét.”

Vitapontok

A milánói mérkőzést számos vita követte, de ez nem befolyásolta a Bianconeri öltözői hangulatát.

“Továbbra is a céljainkért dolgozunk, és 100%-ig koncentráltak vagyunk a pályán. Mindenki a saját csapatának szurkol, és az a csapat, amely nyer, az idegesíti leginkább az ellenfeleket, de ez a játék része. Ami engem illet, amit a pályán mondanak, az extra motivációként szolgál számunkra, hogy elérjük a céljainkat.”

Astori, egy példakép

A Napoli vasárnapi, Fiorentina elleni vereségét követően most már sokkal elérhetőbb távolságba került a Juventus sorozatban 7. Scudettója. Az előző klubjáról szólva, Federico a következőket osztotta meg.

“Sok barátom van Firenzében, és a mérkőzés után számos üzenetet váltottam a volt csapattársaimmal, melyek között köszönetet is mondtam nekik. Gratulálok a Fiorentinának, akik egy jó szezont futnak, noha nehéz pillanatokat is átéltek, gondoljunk csak Davide Astori halálára.”

“Nekem Davide a barátom volt, egy vezér, aki fontos tanácsokat adott nekem, aminek köszönhetően fejlődni tudtam. 2,5 évet töltöttem el a csapattársaként, amire nagyon büszke vagyok.”

Teljes koncentráció az előttünk álló feladatokra

A bajnokságban már csak 3 mérkőzése maradt a Bianconerinek, amelyeken 6 pontot kell szerezni a bajnoki címhez, így a csapat azért dolgozik, hogy a szombati, Bologna elleni hazai mérkőzésen győzelemmel lépjen közelebb az újabb Scudettóhoz.

“Létfontosságú mérkőzés lesz. Tiszta fejjel, és a győzelem iránti mindent elsöprő akarattal kell hozzáállnunk ehhez a meccshez. A szezon ezen szakaszában fontos találkozókon dőlnek el a dolgok, de mi nyugodtak, összeszedettek és koncentráltak vagyunk.”

“Ebben a szezonban egyszer sem voltunk igazán hullámvölgyben, de igazán hullámhegyen sem. Két lábbal a földön járva dolgoztunk, és ennek meg is lett az eredménye. A sikert sohasem szabad magától értetődőnek tekinteni, de áldozatokat hozva sokkal könnyebb elérni.”

Jöhetnek a meccsek!

Ha már az áldozatok szóba kerültek, Federico jó néhányat meghozott az idény során. Az első néhány hónapja Bianconeri-játékosként jól sikerült, azonban a torinói derbin összeszedett sérülését követően hetekre a pálya mellé szorult. Ugyanakkor az olasz válogatott játékos elismerte, hogy egy ilyen csalódáskeltő pillanat is segítette a fejlődését.

“Ennek eredményeként sokkal érettebb lettem. Az év során játékosként és emberként is sokat fejlődtem. 24 éves korban pontosan ilyen fejlődést kell tennie az embernek, így ennek örülök. Most csak azt akarom, hogy a Bianconeri a lehető legjobban fejezze be a szezont.”

www.juventus.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet