Bernardeschi: Ki kell érdemelnem a 10-es mezt

írta: tjromaan
0 komment 9 👁

A játékossal a hivatalos bemutatóján készítettek rövid interjút, melyben kitértek a médiában már biztosra vett 10-es mezszámra, s hogy miért választotta Olaszország legnagyobb klubját, a Juventust.

“Nagy tiszteletben tartják ezt a mezt.” – mondta a játékos arról a mezszámról, melyet korábban olyan játékosok viseltek, mint Michel Platini, Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Carlos Tevez, és Paul Pogba. Az utóbbi játékos távozása után azonban a szám gazdátlan.

“Tudom, hogy ez így van jól. Először is be kell bizonyítanom, hogy rászolgáltam a viselésére, ahogy azt Firenzében is tettem. Ez az év tökéletes lesz számomra, hogy meg tudjam mutatni a szurkolóknak, az edzőnek, s a csapattársaknak, hogy érdemes lehetek a viselésére.”

“Szeretem a tízes mezt, s ha rajtam múlott volna, el is fogadom. Mindenesetre jól van ez így, mint ahogy mondtam, ki kell érdemelnem. A harminchármast választottam, mert hívő, vallásos vagyok. Ez erre a magyarázat. Ezt viselni még nehezebb.”

“A Juventus a világ legjobb csapatainak egyike, benne van az első ötben.  A labdarúgás történetét testesíti meg. Óriási érzelmet jelent itt lenni, s szeretném az elejétől a végéig megélni ezeket az érzéseket.”

“Volt egy dolog, ami mindig lenyűgözött. A mentalitás, amivel a Juve mindig is rendelkezett, s fenntartott az évek során. Mentalitás, harciasság, kitartás és céltudatosság. Amikor az ember ellenfélként néz szembe a Juventusszal, akkor megismeri és megérzi ezeket a dolgokat a pályán.”

 

www.football-italia.net

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet