A barátaid se maradjanak le róla

Sajtóértesülések szerint Gonzalo Higuain készen áll arra, hogy a Chelsea csapatához igazoljon, és újra együtt dolgozzon Maurizio Sarrival, akivel jól ismerik egymást a Napolinál eltöltött időszaknak köszönhetően. Egyes hírek szerint a transzfer néhány órán belül létrejöhet, más források viszont nem ennyire optimisták.

A SportMediaset beszámolója szerint több opció is lehetséges az átigazolás véghezvitelére, azonban korántsem bizonyul egyszerűnek az egyes elemek egymáshoz illesztése.

A Milan tavaly nyáron vette kölcsön Higuaint a Juventustól 18 millióért, egy 36 millió eurós opciós vételi joggal.

A hírek szerint a Juventus egyszerűen átruházná a kölcsönszerződést a Chelsea-nek, az opciós vételi joggal együtt, a piros-feketék pedig elhoznák Alvaro Moratát Londonból egy 18 hónapos kölcsönszerződéssel. A helyzetet bonyolítja egyrészt az, hogy a hírek szerint Morata inkább Spanyolország felé venné az irányt, ahol a Sevilla és az Atletico Madrid is szívesen látná.
Másrészt pedig, a Chelsea vezetősége sokallja az összeget a 31 éves Higuainért.

A másik alternatíva a Milan számára az lehet, hogy felbontja a Juventussal kötött szerződést és Moise Kean megvásárlásával fedezi az esedékes 18 milliós összeget.

Ez az opció viszont azért tűnik elérhetetlennek, mert a Zebrák vezetősége korábban egyértelművé tette, hogy nem kívánja értékesíteni az olasz U21-es válogatott tehetséget.

Folytatása következik…

 

football-italia.net